Αθλητισμός|28.03.2022 22:54

Έμεινε... μετεξεταστέα η Εθνική ομάδα στην Ποντγκόριτσα - Ήττα μάθημα απ' το Μαυροβούνιο

Newsroom

Όσο καλή και αποτελεσματική ήταν η Εθνική ομάδα στην πρεμιέρα του Γκουστάβο Πογιέτ στο φιλικό με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι άλλο τόσο κακή και αναποτελεσματική ήταν απέναντι στο Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα. Στο δεύτερο τεστ με τον Ουρουγουανό τεχνικό στον πάγκο η ελληνική ομάδα έμεινε... μετεξεταστέα καθώς όχι μόνο ηττήθηκε 1-0 σε φιλική αναμέτρηση αλλά είχε και κακή απόδοση καθόλη τη διάρκεια του 90λεπτου δείχνοντας ότι έχει ανηφορικό δρόμο μέχρι την έναρξη του Nations League.

Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα της Εθνικής δεν είχε καμία σχέση με την αναμέτρηση στη Ρουμανία. Η ελληνική ομάδα ήταν πιο νωχελική, δεν είχε φρεσκάδα και ένταση στα τρεξίματά της, ενώ αντιμετώπισε προβλήματα απ' το πρέσινγκ των Μαυροβούνιων. Μάλιστα οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που στο πρώτο 45λεπτο είχαν τις καλύτερες στιγμές. Ωστόσο, η Γαλανόλευκη είχε σε εξαιρετική κατάσταση των Βλαχοδήμο, ο οποίος τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις πραγματοποίησε καλές επεμβάσεις διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα.

Η κακή εικόνα της Εθνικής συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο καθώς δεν άλλαξαν και πολλά στον χαρακτήρα της ομάδας μετά την ανάπαυλα. Κάπως έτσι στο 59' ο Εράκοβιτς με εξαιρετική πάσα έβγαλε τον Όσμαιτς στην πλάτη της άμυνας της Εθνικής. Ο Μαυροβούνιος άσος πλάσαρε ιδανικά στη γωνία του Βλαχοδήμου, ο οποίος αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ για το 1-0. Η Ελλάδα παρέμεινε υποτονική στο παιχνίδι της μέχρι το 75', οπότε σταδιακά άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα. Κλασική φάση για γκολ ωστόσο δεν δημιούργησε η ελληνική ομάδα στη διάρκεια των 90 λεπτών! Ένα φαλτσαριστό σουτ του Πέλκα στο 92' που πέρασε λίγο άουτ, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να δώσει στο ματς η Γαλανόλευκη... 

Μαυροβούνιο: Μιγιάτοβιτς, Βέσοβιτς, Σάβιτς (62' Ντουράνοβιτς), Βούγιασιτς, Τομάσεβιτς, Μάρουσιτς, Ράικοβιτς, Γιάνκοβιτς (81' Γιάνλιτς), Όσμαιτς (81' Ράκονιατς), Ν. Κρστοβιτς (62' Σάβιτς), Γιόβετιτς (46' Εράκοβιτς).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Λύρατζης (75' Κουλούρης), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (75' Αλεξανδρόπουλος), Σιώπης (61' Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Πέλκας, Παυλίδης (61' Γιακουμάκης), Δουβίκας (61' Δουβίκας).

Εθνική ΜαυροβούνιουΕθνική ομάδαειδήσεις τώραΓκουστάβο Πογιέτεθνική Ελλάδαςφιλικό