Αθλητισμός|29.03.2022 23:42

Προκριματικά Μουντιάλ: Με υπογραφή Μπρούνο Φερνάντες ξανά παρούσα η Πορτογαλία του Σάντος και του Κριστιάνο - Πάει Κατάρ και η Πολωνία του Λεβαντόβσκι

Newsroom

Η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Φερνάντο Σάντος θα είναι και πάλι παρούσα σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού καθώς επικράτησε στον «τελικό» της Βόρειας Μακεδονίας με 2-0 κι έκλεισε θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τον Νοέμβριο του 2022. Παράλληλα, το παρών στη διοργάνωση θα δώσει και η Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, που νίκησε τη Σουηδία με 1-0 εξασφαλίζοντας το δεύτερο εισιτήριο για το Μουντιάλ. Εκκρεμεί ο τρίτος «τελικός» μεταξύ της Ουαλίας και της νικήτριας του ζευγαριού Ουκρανίας - Σκωτίας που θα γίνει τον Ιούνιο.

Οι Πορτογάλοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος με δύο γκολ στο 32' και το 65' μετά από ασίστ των Ρονάλντο και Ζότα, έβαλε τέλος στα όνειρα της Β. Μακεδονίας για μια δεύτερη «βόμβα» μεγατόνων μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας. Η Πορτογαλία δεν έχασε την ευκαιρία κι απέναντι σε έναν χαμηλότερου βεληνεκούς αντίπαλο, πέτυχε τον στόχο της κάτι που σημαίνει ότι η επιτυχημένη θητεία του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο και κατά πάσα πιθανότητα θα επεκταθεί και στα επόμενα προκριματικά για το Euro 2024.

Έκτη σερί μεγάλη διοργάνωση ο Σάντος

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας και πρωταθλητής Ευρώπης και κάτοχος Nations League με την Πορτογαλία, έφτασε σε τελική φάση για έκτη σερί διοργάνωση. Άρχισε με την Ελλάδα και το Euro 2012 και συνέχισε στο Μουντιάλ του 2014 με την Εθνική μας, κι ακολούθως με την Πορτογαλία στο Euro 2016, στο Μουντιάλ 2018, στο Euro 2020 και πλέον στο Μουντιάλ 2022. Εκεί βεβαίως θα φωνάξει παρών και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πιθανότατα στο κύκνειο άσμα του με την Εθνική ομάδα της χώρας του την οποία υπηρετεί ανελλιπώς απ' το 2003!

Σάντος: «Όνειρο ο τρίτος τίτλος»

Ο Σάντος μετά την πρόκριση της Πορτογαλίας, τόνισε πως όνειρο του είναι το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Από τότε που άρχισα να εργάζομαι ως ομοσπονδιακός προπονητής, πήγα σε όλες τις τελικές φάσεις. Σε τρία Ευρωπαϊκά και τώρα σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα. Πρώτα με την Ελλάδα και τώρα με την Πορτογαλία. Τώρα κυνηγάω το όνειρο. Το δικό μου και όλων των Πορτογάλων. Είναι σημαντικό που προκριθήκαμε, αλλά τώρα πάμε στο Κατάρ για το όνειρο. Μετά το Euro και το Nations League, ονειρεύομαι και το Μουντιάλ. Αν δείχνουμε το πνεύμα που είχαμε σήμερα, είμαστε πιο κοντά. Είναι μεγάλη η χαρά μας, όπως και των 11 εκατομμυρίων Πορτογάλων που θα είμαστε σε ένα ακόμη Μουντιάλ. Ευχαριστούμε όλο τον λαό της Πορτογαλίας που ήταν δίπλα μας και πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες μου, που έδειξαν πολλή υπομονή και σπουδαίο χαρακτήρα και ομαδικό πνεύμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρούσα η Πολωνία του Λεβαντόβσκι

Στα γήπεδα του Κατάρ θα βρεθεί ένας ακόμη μέγας κανονιέρης καθώς ο Λεβαντόβσκι ήταν εκείνος που άνοιξε τον δρόμο για τη σπουδαία-νίκη πρόκριση της Πολωνίας επί της Σουηδίας με 2-0. Ο στράικερ της Μπάγερν σκόραρε στο 49' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Κριχόβιακ, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Ζιελίνσκι στο 73'. Αντιθέτως, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος έπαιξε ως αλλαγή, θα απουσίασει απ' αυτό το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού και πιθανότατα θα αποσυρθεί οριστικά απ' την Εθνική.

ειδήσεις τώραπροκριματικά ΜουντιάλΕθνική ΣουηδίαςΕθνική ΠορτογαλίαςΜουντιάλεθνική ΠολωνίαςΠαγκόσμιο κύπελλοΜουντιάλ 2022Εθνική Βόρειας Μακεδονίας