Αθλητισμός|31.03.2022 01:27

«Ναι» στον Βοτανικό και τη Διπλή Ανάπλαση ψήφισαν τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού - Ιστορική μέρα για το Τριφύλλι

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

«Ναι» στο γήπεδο στον Βοτανικό και τη Διπλή Ανάπλαση ψήφισαν τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Η διαδικασία ήταν δραματική, πολύωρη και κρίθηκε στο όριο της ενισχυμένης πλειοψηφίας. Από τα 4.284 μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου, συμμετείχαν στην ψηφοφορία τα 2.994, τα οποία έλαβαν μια απ' τις σημαντικότερες αποφάσεις στην ιστορία του συλλόγου. Η απαιτούμενη -βάσει καταστατικού- πλειοψηφία του 66,7% υπήρξε εν τέλει, καθώς το ποσοστό του «υπέρ της Διπλής Ανάπλασης» έφτασε το 68,5%. Πρόκειται για μια ψήφο συντριπτικά υπέρ της λύσης του Βοτανικού σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν οι φίλαθλοι-μέλη του Τριφυλλιού.

Το αποτέλεσμα της ιστορικής ψηφοφορίας

Ψήφισαν: 2.994

Έγκυρα ψηφοδέλτια: 2.985

  • Υπέρ: 2.051
  • Κατά: 934
  • Λευκά: 5
  • Άκυρα: 4

Το «ναι» σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας εποχής για το Τριφύλλι καθώς άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες απ' την πλευρά του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το πρότζεκτ του Βοτανικού που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ποδοσφαιρικό γήπεδο 39-40.000 θέσεων και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη ΠΑΟ. Παράλληλα, εφόσον υλοποιηθεί το έργο, θα αλλάξει μορφή συνολικά η Αθήνα καθώς μετά την ανέγερση και τη λειτουργία του νέου αθλητικού κέντρου, το ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου θα μετατραπεί σε χώρος πρασίνου, όπως έχει ήδη χαρακτηριστεί στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Μπακογιάννης: «Το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό και την Αθήνα»

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννηςδήλωσε: «Απόψε γράφτηκε ιστορία. Πιστέψαμε στη Διπλή Ανάπλαση. Τόσο πολύ που για να γίνει πραγματικότητα κάναμε όσα μπορούσαμε και ακόμα περισσότερα. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού δικαίωσε την προσπάθειά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση, ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας. Από εδώ και εμπρός, Παναθηναϊκοί και Αθηναίοι αξίζει να είναι μόνο υπερήφανοι. Το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό, το μέλλον ανήκει στην Αθήνα».

Μαλακατές: «Το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟ, Παναγιώτης Μαλακατές, δήλωσε: «Ήταν μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό. Τα μέλη του Παναθηναϊκού ψήφισαν σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό κι είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι η αυριανή μέρα πρέπει να μας βρει όλους αγαπημένους και ενωμένους για έναν δυνατό Παναθηναϊκό, όπως αξίζει στον μεγαλύτερο και ιστορικότερο σύλλογο της Ελλάδας. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα σε εμάς πέφτει όλο το βάρος ώστε όλα αυτά που υπάρχουν στις συμβάσεις να αποτυπωθούν σε μεγάλα γήπεδα όπως αρμόζει στον Παναθηναϊκό με τις καλύτερες προδιαγραφές».

Και πρόσθεσε: «Η Λεωφόρος να έχει Παναθηναϊκό χρώμα όπως είπε προχθές και ο Δήμαρχος και να έχουμε στη Λεωφόρο μας τις αναμνήσεις μέσα από το Μουσείο και ό,τι άλλο φτιαχτεί που θα φροντίσουμε να έχει χρώμα Παναθηναϊκό. Είχαμε πει εξαρχής ότι θα στηρίξουμε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα και αυτό κάνουμε. Εκείνο που θέλουμε είναι ο Παναθηναϊκός να μεγαλουργήσει όπως και να δούμε και νέα Γουέμπλεϊ και για τον ερασιτέχνη και για όλες τις ομάδες. Είναι μια απόφαση που πήρε ο κόσμος και τα μέλη του Παναθηναϊκού. Εμείς προσπαθήσαμε να πετύχουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους. Αυτό αποτυπώθηκε σήμερα από το πολύ μεγάλο ποσοστό».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος κι εκ των χρηματοδοτών του ΑΟ, Δημήτρης Βρανόπουλος, είπε: «Κατανοούμε απόλυτα ότι βρισκόμαστε στη Λεωφόρο. Η συναισθηματική σύνδεση είναι πάρα πολύ μεγάλη και για μένα και για όλους. Πρέπει να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Πρέπει να αφήσουμε μια κληρονομιά στις επόμενες γενιές του Παναθηναϊκού, οπότε όλη η διαδικασία προχωράει στην επόμενη μέρα».

Η διαδικασία

Η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε στις 19.16. Συμμετείχαν στη διαδικασία 2.994 από τα συνολικά 4.284 μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου, ενώ για την έγκριση των συμβάσεων απαιτούνται βάσει καταστατικού τα 2/3 επί των ψηφισάντων.

Από τις 12.00 το μεσημέρι τα μέλη του Τριφυλλιού με δικαίωμα ψήφου έδωσαν το «παρών» στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, προκειμένου να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι» στις συμβάσεις του Ερασιτέχνη με το Δήμο Αθηναίων, την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τη δημοτική αρχή, μαζί με τη ΑΕΠ Ελαιώνα (τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς), αποφασίζοντας το αν θα αποδέχονται τους όρους συμμετοχής του Α.Ο. στη «Διπλή Ανάπλαση».

Οι κάλπες έκλεισαν με μικρή... καθυστέρηση ενός τετάρτου μετά τις 19.00, αφού συμφωνήθηκε να μην μείνουν εκτός διαδικασίας οι 50-60 φίλοι της ομάδας που περίμεναν στην ουρά και δεν είχαν προλάβει να ψηφίσουν πριν από την αρχική διορία των 7 ωρών (από 12.00 έως 19.00). Τα μέλη της εφορευτικής ξεκίνησαν την πρώτη καταμέτρηση στην κάλπη με τις επιστολικές ψήφους που είχαν σταλεί μέχρι τη Δευτέρα (28/3). Μέσω επιστολικής ψήφου συμμετείχε στην ψηφοφορία και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος.

Τα βασικά στοιχεία της Διπλής Ανάπλασης για τον ΠΑΟ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το προηγούμενο διάστημα ο κ. Μαλακατές, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. έχει εξασφαλίσει, πέραν του ποδοσφαιρικού γηπέδου και τη συμφωνία ΠΑΕ-Δήμου, τις καλύτερες δυνατές εγκαταστάσεις για να στεγάσει τα τμήματα του, αφού η διοίκηση κατάφερε μέσω διαπραγματεύσεων να αυξηθεί σημαντικά ο αρχικός προϋπολογισμός.

Αναλυτικά το πρότζεκτ περιλαμβάνει:

Στην περιοχή της ανάπλασης στη Λεωφόρο και σε έκταση 680 τ.μ.

  • Μουσείο του Παναθηναϊκού
  • Εντευκτήριο-εστιατόριο
  • Εφόσον τελικά γίνει υπόγειος χώρος στάθμευσης θα παραχωρηθεί η χρήση και η εκμετάλλευση 15 θέσεων στάθμευσης

Στην περιοχή Ανάπλασης του Βοτανικού

  • ποδοσφαιρικό γήπεδο 4 αστέρων προδιαγραφών FIFA/UEFA εως 40.000 θέσεις. Θα είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στη χώρα μετά το ΟΑΚΑ.
  • Στην περιοχή ανάπλασης και στα 7500τ.μ. που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού Α.Ο.

1. Γήπεδο αθλοπαιδιών διαστάσεων handball-futsal 3.100 θέσεων στο οποίο θα αγωνίζονται οι ομάδες μας βόλεϊ, μπάσκετ, futsal, μπάσκετ με αμαξίδιο και χάντμπολ (που θα επανιδρυθεί τότε) και το οποίο μπορεί να μετατραπεί και σε πλήρη αίθουσα ενόργανης γυμναστικής.

2.Ανοικτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων με στέγαστρο 500 θέσεων στην οποία εκτός της κολύμβησης και των καταδύσεων θα αγωνίζονται και τα τμήματα υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικων (θα επανιδρυθεί).

3. Προπονητήριο αθλοπαιδιών διαστάσεων βόλεϊ-μπάσκετ για τις ακαδημίας κυρίως, 200 θέσεων με δυνατότητα διεξαγωγής και αγώνων. Δυνατότητα μετατροπής σε αμφιθέατρο και αίθουσα εκδηλώσεων.

4. Υπόγειος χώρος στάθμευσης 125 θέσεων

5. Γραφεία του Συλλόγου

6. Μπουτίκ

7. Καφέ-εστιατόριο

Προπονητήρια για τα ατομικά αγωνίσματα ως κάτωθι:

1. Άρση βαρών 150τμ
2. Πάλη 240τμ
3. Πυγμαχία με 2 ring 300τμ
4. Ξιφασκία με 2 διαδρόμους 150τμ
5. Επιτραπέζια αντισφαίριση με 6 τραπέζια 255τμ
6. Τοξοβολία 250τμ
7. Σκοποβολή για αεροβόλο όπλο 150τμ
8. Προπονητήριο για ΑμεΑ 100τμ
9. 2 γυμναστήρια ενδυνάμωσης 100 τ.μ. έκαστο

Λεωφόρος Αλεξάνδραςδήμος Αθηναίωνγήπεδο ΠαναθηναϊκούΠαναθηναϊκόςΔιπλή ανάπλασηΒοτανικόςγήπεδο Λεωφόρου