Αθλητισμός|06.04.2022 00:00

Champions League: Προβάδισμα Σίτι με Ντε Μπρόινε, «έφυγε» για ημιτελικό η Λίβερπουλ!

Newsroom

Τα φαβορί επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους και έκαναν καθοριστικό βήμα πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Champions League. Η ανώτερη αλλά... φλύαρη Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 1-0 της πάντοτε σκληρής και αλύγιστης Ατλέτικο Μαδρίτης στο Έτιχαντ, ενώ η Λίβερπουλ κυριάρχησε ολοκληρωτικά της Μπενφίκα στο Ντα Λουζ, όπου νίκησε 1-3. Είναι ξεκάθαρο ότι οι δύο αγγλικοί σύλλογο, κατά τεκμήριο αυτή την εποχή οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο που δίνουν μάχη και για την Premiership (αγωνίζονται μεταξύ την ερχόμενη Κυριακή), δύσκολα δεν θα βρίσκονται στην επόμενη φάση...

Καθάρισε ο Ντε Μπρόινε για Σίτι

Η Ατλέτικο Μαδρίτης δυσκόλεψε αφάνταστα για 70' την Μάντσεστερ Σίτι που τελικά βρήκε τη λύση χάρη στον πληθωρικό Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος μέσος βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας των Ροχιμπλάνκος και πλάσαρε ιδανικά τον Ομπλακ, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ανίκητος έχοντας κατεβάσει... ρολά.

Ήταν η στιγμή που η Ατλέτικο άρχισε να ξεμένει από ενέργεια, ενώ η Σίτι χρησιμοποιούσε ολόκληρο το οπλοστάσιό της. Επί της ουσίας, το βάθος και η ποιότητα στον πάγκο έκανε τη διαφορά καθώς την ώρα που ο Σιμεόνε άλλαζε στο 60' τους Κόκε, Γκριεζμάν και Γιορέντε με τους (όχι καλύτερους) Ντε Πάουλ, Κορέα και Κούνια, ο Γκουαρδιόλα στο 68' έριχνε στη μάχη Γκρίλις, Ζεσούς και Φόντεν αντί των Μαχρέζ, Στέρλινγκ και Γκιουντογκάν. Το ξέσπασμα του Καταλανού τεχνικού μετά το γκολ είναι ενδεικτικό της πίεσης που ένιωθε αλλά και του ότι η Ατλέτικο του Σιμεόνε με το αμυντικογενές παιχνίδι της ζόρισε πολύ τους Πολίτες...

Κυρίαρχη Λίβερπουλ στη Λισσαβόνα

Την ίδια ώρα στη Λισσαβόνα η Λίβερπουλ έδειξε εξαρχής ότι είναι το αφεντικό στο ζευγάρι με την Μπενφίκα. Οι Κόκκινοι επέβαλαν τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν 0-1 στο 17' με κεφαλιά του Κονατέ, ενώ με συνοπτικές διαδικασίες έφτασαν στο 34' στο 0-2 με τον Μανέ να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από μπαλιά ακριβείας του Αλεξάντερ Άρνολντ και ασίστ του δραστήριου Ντίας. Αν μάλιστα δεν υπήρχε ο Βλαχοδήμος στο τέρμα, το σκορ θα ήταν ευρύτερο υπέρ της Λίβερπουλ.

Τελικά η ομάδα του Μερσεσάιντ, έπειτα από... γκέλα του Κονατέ, δέχθηκε γκολ στο 49' απ' τον Νούνιες, ο οποίος αναπτέρωσε, έστω και προσωρινά, το ηθικό των Αετών. Στο 87' όμως ο Λουίς Ντίας έδωσε τη χαριστική βολή στην Μπενφίκα διαμορφώνοντας το τελικό 1-3, που φέρνει τη Λίβερπουλ με το... ενάμιση πόδι στους ημιτελικούς.

Ατλέτικο ΜαδρίτηςChampions LeagueΜάντσεστερ ΣίτιΜπενφίκαΟδυσσέας ΒλαχοδήμοςΛίβερπουλ