Αθλητισμός|12.04.2022 09:46

Champions League: Βραδιά ανατροπής ή επικράτηση των φαβορί; Βιγιαρεάλ και Τσέλσι κυνηγούν το... θαύμα με Ρεάλ και Μπάγερν

Newsroom

Βραδιά Champions League είναι η Τρίτη (12/4, 22.00) καθώς το μενού περιλαμβάνει σπουδαία ματς που κρίνουν τα πρώτα δύο εισιτήρια για τους ημιτελικούς. Κι αν στους πρώτους αγώνες το ενδιαφέρον είχε στραφεί (εύλογα) στην τιτανομαχία της Τσέλσι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στις ρεβάνς το επίκεντρο βρίσκεται στο Μόναχο, εκεί όπου η απίθανη Βιγιαρεάλ απειλεί με αποκλεισμό την Μπάγερν Μονάχου μετά τη νίκη της με 1-0 στην Ισπανία. Αντιθέτως, η Ρεάλ απλώς αναζητεί μια καλή διαχείριση για το ισχυρό προβάδισμα που έχει πάρει χάρη στην εμφατική επικράτηση με 1-3 στο Στάμφορντ Μπριτζ

Πρόγραμμα

  • 22.00 Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι / COSMOTE SPORT 2 HD
  • 22.00  Μπάγερν Μονάχου - Βιγιαρεάλ / COSMOTE SPORT 3 HD
  • Λεπτό προς λεπτό και τα δύο ματς / COSMOTE SPORT 1 HD

Προβάδισμα της Ρεάλ

Στη Μαδρίτη, η Ρεάλ περιμένει την Τσέλσι μετά την επιβλητική εμφάνιση και τη νίκη της στο Λονδίνο χάρη στα γκολ του Καρίμ Μπενζεμά. Και μπορεί η Βασίλισσα να φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους «4», ωστόσο άπαντες στο «στρατόπεδο» των Μερένχες παραμένουν προσγειωμένοι και περιμένουν ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι «η Τσέλσι θα έρθει εδώ για την πρόκριση, δεν έχω αμφιβολία γι' αυτό», απαντώντας στην ερώτηση αν ο Τόμας Τούχελ παίζει… mind games με τη Ρεάλ.

«Μπορεί (σ.σ. ο Τούχελ) να λέει ό,τι θέλει, αλλά είμαι σίγουρος ότι η Τσέλσι θα έρθει εδώ για να νικήσει. Αυτό είναι το πνεύμα του ποδοσφαίρου, το πνεύμα των μεγάλων συλλόγων και των σπουδαίων παικτών, να μην τα παρατούν ποτέ. Είμαι τυχερός που έχω μια ομάδα παικτών, οι οποίοι ξέρουν πραγματικά καλά αυτού του είδους τους αγώνες, πως οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Έχουν καλή διάθεση και είναι χαρούμενοι με την ευκαιρία να φτάσουν σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως, η Τσέλσι είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος» είπε ο Ιταλός προπονητής, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

«Αυτό που θέλουμε είναι ένα ονειρικό σενάριο». Από την πλευρά, του, ο Τούχελ ήταν απόλυτα ειλικρινής, μιλώντας για τις πιθανότητες της Τσέλσι να πετύχει μία επική ανατροπή. Ο Γερμανός τεχνικός παραδέχθηκε ότι «η αποστολή είναι απίστευτα δύσκολη, αν λάβουμε υπόψη το σκορ του πρώτου αγώνα, το πού παίζουμε, τον αντίπαλο και το επίπεδο της διοργάνωσης».

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι η αγγλική ομάδα πηγαίνει για... τουρισμό στη Μαδρίτη. «Τα όνειρα επιτρέπονται... Είναι αθλητισμός, παιχνίδι, και η ομορφιά αυτού του παιχνιδιού και ότι τα πάντα είναι δυνατά. Ισως να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας, αλλά, ρεαλιστικά, θα πρέπει να τα δώσουμε όλα και να είμαστε στο καλύτερό μας επίπεδο» τόνισε ο Τούχελ, που δήλωσε βέβαιος ότι οι παίκτες του θα δώσουν το 100% του εαυτού τους. «Είναι απίθανο, αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε. Δεν πρέπει να δεχθούμε (σ.σ. τον αποκλεισμό) προτού τελειώσει» συμπλήρωσε. Δεν ταξίδεψε στη Μαδρίτη ο Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ φαίνεται πως υπολογίζονται κανονικά οι Θέσαρ Αθπιλικουέτα και Χακίμ Ζιγές.

Για το θαύμα η Βιγιαρεάλ ή θα αποκατασταθεί η... τάξη;

Η Μπάγερν πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της φετινής χρονιάς την περασμένη εβδομάδα, στον πρώτο προημιτελικό με τη Βιγιαρεάλ, και αυτό... αποκλείεται να συμβεί για δεύτερη φορά απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, που εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι πρωταθλητές Γερμανίας θα καταφέρουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 και να πάρουν την πρόκριση για την τετράδα της διοργάνωσης.

«Κάναμε πολλά λάθη στο πρώτο παιχνίδι. Εκείνοι έκαναν ένα: μας άφησαν ζωντανούς. Και πρέπει να τους τιμωρήσουμε γι' αυτό» επεσήμανε ο Νάγκελσμαν, παραδεχόμενος και πάλι ότι η Βιγιαρεάλ θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει μεγαλύτερο σκορ στο «Θεράμικα». «Θα πρέπει να δείξουμε πολύ περισσότερη ένταση. Το διακύβευμα είναι μεγάλο και πρέπει να επενδύσουμε πολλά» ανέφερε ακόμη ο τεχνικός της Μπάγερν, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα χρησιμοποιήσει περισσότερους έμπειρους παίκτες «που γνωρίζουν καλά τέτοιου είδους καταστάσεις και διαθέτουν την "ταυτότητα" της Μπάγερν, γιατί βρίσκονται στο σύλλογο πολύ καιρό». Ίωση ταλαιπωρεί τον Νίκλας Ζίλε και θα λείψει από το παιχνίδι. Ο Λέον Γκορέτσκα θα παίξει στο κέντρο, μπαίνει ξανά αριστερά ο Ντέιβις, ενώ ο Μουσιάλα ίσως προτιμηθεί αντί των Σανέ ή Γκνάμπρι.

Προετοιμασμένος για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Μόναχο εμφανίστηκε ο Ουνάι Έμερι. «Το ότι φτάσαμε ως εδώ είναι καλό, αλλά εγώ θέλω να προκριθούμε. Γι΄ αυτό αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με φυσικό τρόπο, αντιλαμβανόμενοι ότι θα έχει το μέγιστο βαθμό δυσκολίας, αλλά πεπεισμένοι ότι ανήκουμε εδώ», δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. «Θα πρέπει να είμαστε τέλειοι. Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, ακόμη δυσκολότερο. Διαφορετικό και από τη νίκη μας (σ.σ. με 3-0) επί της Γιουβέντους στην Ιταλία. Θα πρέπει να βελτιωθούμε, νομίζω ότι είναι ανεπαρκές ό,τι κάναμε τις προάλλες (σ.σ. στο πρώτο παιχνίδι). Πρέπει να αμυνθούμε πολύ στενά και να κλειστούμε στην περιοχή μας κάποιες στιγμές, αλλά θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι και αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που θα έχουμε», τόνισε ακόμη ο Εμερι, ο οποίος θα έχει στην διάθεσή του όλα τα… όπλα του.

Πολύ σημαντική η επιστροφή του Πάου Τόρες, που εξέτισε την ποινή του και θα είναι ο παρτενέρ του Ραούλ Αλμπιόλ στο κέντρο της άμυνας.

Ρεαλ ΜαδρίτηςChampions LeagueΜπάγερν ΜονάχουΒιγιαρεάλΤσέλσι