Αθλητισμός|13.04.2022 00:00

Έπος της Βιγιαρεάλ στο Champions League: «Βύθισε» την Μπάγερν στο Μόναχο και έφυγε για ημιτελικό!

Newsroom

Η Βιγιαρεάλ ολοκλήρωσε το ποδοσφαιρικό θαύμα της στο Μόναχο. Μετά την επική πρόκριση επί της Γιουβέντους στο Τορίνο, το Κίτρινο Υποβρύχιο βύθισε και την Μπάγερν. Απέσπασε ισοπαλία (1-1) στην Αλιάντς Αρένα με το χρυσό γκολ του Τσουκουέζε στο 88' και σε συνδυασμό με τη νίκη (1-0) στο πρώτο ματς, πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο στην ημιτελική φάση του Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Ο εκπληκτικός Ουνάι Έμερι, μετρ στο Europa League, έκανε και πάλι το θαύμα του σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, δίνοντας ένα καλό μάθημα στον υπερφίαλο και υπερόπτη Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Η Βιγιαρέαλ βρίσκεται ξανά σε ημιτελικό Champions League μετά το 2006 (είχε αποκλειστεί απ' την Άρσεναλ) και περιμένει αντίπαλο απ' το ζευγάρι της Λίβερπουλ με την Μπενφίκα για να διεκδικήσει το όνειρο του τελικού.

Η Βιγιαρεάλ, έχοντας στις βαλίτσες της το πολύτιμο 1-0 της αναμέτρησης στην Ισπανία, έπαιξε με μοναδικό στόχο να μην δεχθεί γκολ περιορίζοντας κάθε επιθετική προσπάθεια των Βαυαρών που για ένα ημίχρονο, όσο κι αν προσπάθησαν, τα βρήκαν... μπαστούνια. Τελικά, το μονότερμα της Μπάγερν απέδωσε καρπούς απέναντι στο... ταμπούρι της Βιγιαρεάλ στο 51', οπότε ο Λεβαντόβσκι, έπειτα από πάσα του Μίλερ, άνοιξε... λογαριασμό ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου παιχνιδιού (1-0).

Και πάλι όμως, αυτό το γκολ δεν ήταν αρκετό για την Μπάγερν, που όσο περνούσε ο χρόνος και δεν έβρισκε ένα δεύτερο τέρμα, αγχωνόταν και πιεζόταν ούσα το απόλυτο φαβορί. Αντιθέτως, η Βιγιαρεάλ, αφού γλίτωσε 2-3 φορές από του... χάρου τα δόντια, στο φινάλε βρήκε το γκολ της λύτρωσης και έφυγε για έναν ημιτελικό του Champions League μετά από 16 χρόνια. Στο 88' ο Μορένο έκανε εξαιρετική προσπάθεια, σημάδεψε τον Τσουκουέζε, ο οποίος εκτέλεσε ιδανικά τον Νόιερ γράφοντας το τελικό και... ιστορικό 1-1.

Μπάγερν Μονάχου (Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ (87’ Ντέιβις), Σανέ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν, Μίλερ, Μουσιάλα (82’ Γκνάμπρι), Λεβαντόφσκι

Βιγιαρεάλ (Έμερι): Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Λο Σέλσο, Καπού, Παρέχο, Κοκλέν (84’ Τσουκουέζε), Μορένο, Νταντζούμα (84’ Πεντράθα)

Ουνάι ΕμεριΜπάγερν ΜονάχουChampions LeagueΒιγιαρεάλ