Αθλητισμός|07.02.2019 22:19

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο ρελαντί στους «8» και βλέπει Μονφίγ

Κώστας Ασημακόπουλος

Με κεκτημένη ταχύτητα από την Μελβούρνη ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε με φόρα στο τουρνουά του Sofia open στην Βουλγαρία. Ο 20χρονος τενίστας προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά τη νίκη που σημείωσε απόψε στη φάση των «16». Ο Τσιτσιπάς νο12 στην παγκόσμια κατάταξη και νο2 στο τουρνουά, νίκησε τον Γερμανό Στρου με 7-6 (5), 6-4 και το βράδυ της Παρασκευής θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Μονφίγ που απέκλεισε τον Μίκαελ Κουκούσκιν από το Καζακστάν με 7-5, 6-3.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε μουδιασμένα αλλά είχε πάντα τον έλεγχο στον αγώνα με τον Γερμανό ο οποίος πάλεψε για να κάνει την έκπληξη. Στο πρώτο σετ οι δύο μονομάχοι κράτησαν το σερβίς τους μέχρι που φτάσαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-0 και 4-1, αλλά ο Στρουφ αντέδρασε και ισοφάρισε σε 4-4. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας κράτησε την ψυχραιμία του και παίρνοντας τρεις από τους επόμενους τέσσερις πόντους πήρε το σετ με 7-6 (5).

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς ανέβασε ταχύτητα στο σερβίς και στο 5ο γκέιμ έκανε και το μοναδικό μπρέικ στον αγώνα που ήταν το καθοριστικό καθώς τον οδήγησε στο 6-4 και στην πρόκριση στους «8». 

Στέφανος ΤσιτσιπάςΜονφίγΣοφίαΤένις