Αθλητισμός|14.04.2022 16:29

Ζορίστηκε αλλά πέρασε στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Newsroom

Ο Λάσλο Τζέρε δυσκόλεψε τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος όμως βρήκε τον τρόπο για να φτάσει σε μια πολύτιμη νίκη με 2-0 σετ που τον έστειλε στα προημιτελικά του Masters Μόντε Κάρλο για δεύτερη σερί χρονιά. Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής πήρε τη νίκη με 7-5, 7-6(1) σε 1 ώρα και 52 λεπτά και συνεχίζει την πορεία για την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι στο Μονακό. Στον δρόμο του στην 8άδα θα βρει τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Πάντως, το νούμερο 5 στην παγκόσμια κατάταξη, ούτε σήμερα έδειξε να πατάει καλά στην χωμάτινη επιφάνεια του Μόντε Κάρλο καθώς ο Τζέρε του έβαλε δύσκολα. Το νούμερο 62 στον κόσμο είχε το πρώτο μπρέικ πόιντ του αγώνα (στο 1-1), ωστόσο είχε την... ατυχία να σερβίρει δεύτερος και έτσι οι μπάλες ήταν πιο... βαριές στο 5-4. Εκεί υπέπεσε σε τρία διπλά λάθη και «έδωσε» σετ πόιντ στον Στέφανο, όμως κατάφερε να μείνει όρθιος με καλό σερβίς και στη συνέχεια να κρατήσει για το 5-5. Κακό, όμως ήταν το service game του και στο 6-5 και αυτή τη φορά ο Στεφ δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Έσπασε το σερβίς το αντιπάλου του στο δεύτερο σετ πόιντ του και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του.

Ακόμα πιο κλειστό ήταν το δεύτερο σετ, με τον Τζέρε να έχει ξανά το πρώτο μπρέικ πόιντ (ξανά στο 1-1). Οι δύο παίκτες κράτησαν στη συνέχεια με σχετική άνεση το σερβίς του και αναπόφευκτα οι διαφορές λύθηκαν στο τάι μπρέικ. Στο σημείο αυτό, όμως, μίλησε η κλάση του Στέφανου, που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του. Έχοντας και ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, ο Τζέρε μπόρεσε να πάρει μόνο έναν πόντο και ο Τσιτσιπάς πέρασε πανηγυρικά στον 13ο Masters προημιτελικό του (4ο στο χώμα).

ATP Μόντε ΚάρλοΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς