Αθλητισμός|07.02.2019 22:43

Ατρόμητος-ΑΕΚ (0-1): Τα έκανε μαντάρα ο Σιδηρόπουλος - Mισή πρόκριση η ΑΕΚ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Πόσα γίνονται στα γήπεδα της χώρας. Ο κατά τεκμήριο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής τα έκανε μαντάρα στο ματς του Ατρόμητου με την ΑΕΚ, διαμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα που έδωσε τη νίκη – και σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης – στους «κιτρινόμαυρους» με 1-0.

Ο Σιδηρόπουλος έκρινε πως δεν υπήρχε πέναλτι στο χέρι του Χουλτ μέσα στην περιοχή στο 28’. Αλλά έκανε τεράστιο λάθος στο 83’, όταν δεν μπόρεσε να αντιληφθεί – δεν είχε και την παραμικρή βοήθεια από το βοηθό Κωστάρα – πως το μαρκάρισμα του Καρασαλίδη στον Αλμπάνη έγινε εκτός περιοχής. Καταλόγισε πέναλτι και έπειτα χάθηκε η…μπάλα. Παράγοντες του Ατρόμητου έκαναν βόλτες μέσα στο γήπεδο, υπήρχαν διαπληκτισμοί μεταξύ των δύο πάγκων, αποβλήθηκε ο Πόνσε (με δεύτερη κάρτα στο 89’.

Λάθη που βαραίνουν ιδιαίτερα στην τραυματισμένη αξιοπιστία του ποδοσφαίρου και δείχνουν πως είναι αναγκαίο να βρεθεί λύση εκ βάθρων. Στο φινάλε του ματς ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός έβγαζε…αφρούς και εξαπέλυσε μύδρους κατά του Περέιρα και της διαιτητικής τριάδας. «Συμμετείχαμε σε παρωδία, πρωταγωνιστής ήταν ο Περέιρα. Υπήρξε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Ενα μέτρο εκτός περιοχής το πέναλτι στην ΑΕΚ, δεν έδωσε πέναλτι στον Ατρόμητο. Αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο Περέιρα. Ζήτησα ξένους διαιτητές, πάλι δεν έβαλαν ξένους. Θα ζητήσουμε από τον Γραμμένο την παραίτηση του Περέιρα».

Στα αμιγώς αγωνιστικά, ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Ο Χιμένεθ στο ντεμπούτο του παρέταξε την ΑΕΚ με 3-4-3, όπως ακριβώς και ο Κάναντι. Παιχνίδι κέντρου, με ελάχιστες φάσεις, με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλο βάρος στην άμυνα και πως δεν θα δεχθούν γκολ. μοναδική αξιοσημείωτη φάση σε αυτό το διάστημα, το σουτ του Μπογέ στο 32’ έπειτα από γύρισμα του Χουλτ, που πέρασε δίπλα από τα δοκάρια.

Ο Χιμένεθ έχασε λίγες ώρες πριν το ματς τον Μάνταλο (τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική για απρεπή χειρονομία προς τον Βιεϊρίνια στο κυριακάτικο ματς ΑΕΚ – ΠΑΟΚ), ενώ πριν το δεκάλεπτο έχασε με μυϊκό τραυματισμό και τον Τσιγκρίνσκι. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ είχε συνοχή, έβγαλε πολλά από τα χαρακτηριστικά του Χιμένεθ και με την κίνηση ματ της εισόδου του Αλμπάνη, μπόρεσε να πάρει τη νίκη. «Eχουμε μεγάλη απόσταση να διανύσουμε για να μοιάσουμε στην περσινή πρωταθλήτρια ομάδα», παραδέχθηκε πάντως ο Ισπανός στο φινάλε. Ασορτί με την εμφάνιση των δύο ομάδων και οι συνθήκες του ματς, με 20λεπτη διακοπή λόγω πτώσης στην ηλεκτροδότηση!

ΑτρόμητοςΑΕΚ