Αθλητισμός|24.04.2022 18:00

Formula 1: Περίπατος Φερστάπεν και κυριαρχία της Red Bull στην Ίμολα - Καταστροφή για Ferrari

Newsroom

O Μαξ Φερστάπεν ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην πίστα της Εμίλια Ρομάνια, γνωστότερη ως Ίμολα και επανήλθε δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου για το 2022. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής, μετά την επικράτηση στο σαββατιάτικο Sprint Race (όπου κέρδισε 8 βαθμούς αντί 7 του Σαρλ Λεκλέρκ), πανηγύρισε μια εμφατική νίκη της Red Bull στον κυριακάτικο αγώνα κερδίζοντας 26 βαθμούς (25+1 για τον ταχύτερο γύρο) και μείωσε τη διαφορά στους 27 βαθμούς απ' τον προπορευόμενο Λεκλέρκ, ο οποίος είχε έναν καταστροφικό αγώνα, όπως συνολικά και η Ferrari που έχασε απ' τον πρώτο γύρο τον Κάρλος Σάινθ.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο εξαιρετικός Σέρχιο Πέρες, ενώ τρίτος ήταν ο Λάντο Νόρις με την ανεβασμένη McLaren. Ακολούθησαν οι Ράσελ, Μπότας, Λεκλέρκ, Τσουνόντα, Φέτελ, Μάγκνουσεν, Στρολ, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον έμεινε κολλημένος στη 14η θέση! Ενδεικτικό του απογοητευτικού αγώνα που έκανε αλλά και της γενικότερης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Mercedes είναι πως στον 41ο γύρο ο Φερστάπεν του έριξε έναν γύρο καθώς προπορευόταν κατά 73 δευτερόλεπτα! Το γεγονός μάλιστα ότι ο ομόσταβλός του Τζορτζ Ράσελ κατόρθωσε να φτάσει μέχρι την 4η θέση, κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη θέση στην οποία βρίσκεται ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής...

Στην εκκίνηση ο Φερστάπεν όχι μόνο κρατήθηκε μπροστά απ' τον δεύτερο Λεκλέρκ αλλά κι ο teamate του στην Red Bull, Σέρχιο Πέρες, έκανε καταπληκτικό ξεκίνημα ανεβαίνοντας (από τρίτος) δεύτερος. Ο Λεκλέρκ έμεινε τέταρτος, την ώρα που ο έτερος οδηγός της Ferrari, Κάρλος Σάινθ εγκατείλειπε τον αγώνα μόλις στη δεύτερη στροφή λόγω σύγκρουσης με τον Ρικιάρντο. Τελικά ο Μονεγάσκος πέρασε τον Νόρις και ανέβηκε στην τρίτη θέση όπου έμεινε για τους υπόλοιπους γύρους μέχρι την... καταστροφή.

Στον 53ο γύρο ο Λεκλέρκ στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον Πέρες, έκανε λάθος, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στο σικέιν, έκανε τετ-α-κε και χτύπησε στις μπαριέρες με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μπει στα πιτς. Ο Μονεγάσκος βγήκε ξανά ένατος στην πίστα κι αφού κατόρθωσε να περάσει τον Μάγκνουσεν, τον Φέτελ και τον Τσουνόντα τερμάτισε 6ος σώζοντας κάπως τα προσχήματα. Ήταν μια κακή μέρα για τη Ferrari, σε αντίθεση με τη Red Bull που κυριάρχησε ολοκληρωτικά το Σαββατοκύριακο στην Ίμολα.

Βαθμολογία οδηγών

Η Formula 1 μεταφέρεται στις ΗΠΑ καθώς το τριήμερο 6-8 Μαΐου το πρωτάθλημα θα φιλοξενηθεί στην πίστα του Μαϊάμι.

Red BullΣαρλ ΛεκλέρκΣέρχιο ΠέρεςMcLarenGP Ιμολα Εμίλια ΡομάνιαFormula 1Τζορτζ ΡάσελFerrariΜαξ ΦερστάπενMercedesΛιούις ΧάμιλτονΚάρλος Σάινθ