Αθλητισμός|25.04.2022 19:45

Πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο θρυλικός Κώστας Καραπατής

Newsroom

Σε ηλικία 93 ετών πέθανε ο Κώστας Καραπατής, ο οποίος υπήρξε μια θρυλική μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έκανε σημαντική καριέρα ως τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και του Ηρακλή, ενώ διέγραψε μεγάλη πορεία κι ως προπονητής. Συνολικά υπηρέτησε το ελληνικό ποδόσφαιρο για περισσότερα από 50 χρόνια!

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη στις 31 Δεκεμβρίου του 1929, ο Καραπατής, που άφησε το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έκανε τα πρώτα του βήματα στον Ατρόμητο Καμάρας, όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια μέχρι να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ηρακλή.

Στον Γηραιό αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια (1947-51) και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, όπου παρέμεινε μέχρι το 1957 έχοντας κατακτήσει στα έξι χρόνια παραμονής του πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα. Το 1957 επέστρεψε στον Ηρακλή, στον οποίο αγωνίστηκε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Επίσης, έπαιξε μία φορά με την Εθνική Ελλάδας το 1955. Το 1961 κρέμασε τα γάντια του αλλά παρέμεινε στον χώρο του ποδοσφαίρου για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες ως τεχνικός.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τον Ηρακλή τη σεζόν 1967-68 και συνεχίστηκε με την Προοδευτική, τον Πιερικό για δυόμισι περιόδους (1969-72), την Καβάλα, την Παναχαϊκή, τον Πανιώνιο, τον Ατρόμητο, την Κόρινθο, τη Δόξα Δράμας, τον Πανσερραϊκό, τον Παναιτωλικό, τον ΠΑΣ Γιάννινα, το Αιγάλεω και τη Νάουσα, αφού ενδιάμεσα πέρασε άλλες δύο φορές από τον Ηρακλή (1978 και 1980), για να την ολοκληρώσει τον Μάρτιο του 1999 στη Δόξα Δράμας και σε ηλικία 70 ετών. Είχε υπάρξει επίσης, προπονητής της εθνικής Νέων, ενώ το 1968 βρέθηκε για έναν αγώνα και στον πάγκο της Ανδρών.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού:

«Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιώς αποτίει φόρο τιμής και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θρυλικού Κώστα Καραπατή, του μεγάλου διεθνούς τερματοφύλακα της ομάδας-θρύλος της δεκαετίας του 1950 με την οποία κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Σημαντική ήταν επίσης η προπονητική σταδιοδρομία του που εκτός των πολλών ομάδων που εργάσθηκε με επιτυχία ήταν και προπονητής της εθνικής ομάδας. Ο Σύνδεσμός μας θα παραστεί και θα καταθέσει στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Απριλίου και ώρα 11.30 πμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Ρηγίλλης στην Αθήνα.

Τιμή και δόξα στην θρυλική μορφή του Κώστα Καραπατή».

θάνατοςΟλυμπιακόςειδήσεις τώραπροπονητήςΗρακλής