Αθλητισμός|27.04.2022 17:13

ΠΑΟΚ: Ναι από το ΣτΕ για τα έργα εκσυγχρονισμού στην Τούμπα

Σοφία Φασουλάκη

«Ναι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στα έργα εκσυχρονισμού του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Το ΣτΕ έκρινε ως νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην περιοχή της Τούμπας, καθορίζει τις χρήσεις γης και ταυτόχρονα επιχειρεί την έγκριση Ρυθμιστικού Σχεδίου Εφαρμογής. Ταυτόχρονα το Ε' τμήμα του ΣτΕ προχώρησε και σε παρατηρήσεις νομοτεχνικού περιεχομένου.

Τι προβλέπεται

Με το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου του ΠΑΟΚ μαζί με τις εγκαταστάσεις που το συνοδεύουν ενώ θα γίνουν αναπλάσεις και γύρω από το γήπεδο. Όπως αναφέρει η γνωμοδότηση του ΣτΕ, με το διάταγμα επέρχεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ με ανάπτυξη νέων σύγχρονων προδιαγραφών οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των FIFA/UEFA στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της ομάδας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι με το νόμο 4572/2018 παραχωρήθηκαν στον ΠΑΟ,  3 εκτάσεις γύρω από το σημερινό γήπεδο (21.722 και 344 τ.μ.), έτσι ώστε μαζί με την ιδιοκτησία του να αποτελούν μια ενιαία έκταση η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις και συνοδές χρήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού κέντρου.

Συμβούλιο της ΕπικρατείαςΘεσσαλονίκηειδήσεις τώραγήπεδο ΠΑΟΚΤούμπαΠΑΟΚ