Αθλητισμός|27.04.2022 19:59

Συγκλονιστικό ματς και μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης επί του Ολυμπιακού - «Χρυσός» σκόρερ ο Τσόλακ

Newsroom

Έπειτα από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στο Γ. Καραϊσκάκης επί του Ολυμπιακού και θα δώσει το «παρών» για πέμπτη φορά σε τελικό τα τελευταία έξι χρόνια διεκδικώντας το ένατο Κύπελλο στην ιστορία του! Ο Δικέφαλος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς οι Ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα πρόκρισης με το πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 105' αλλά ο Τσόλακ, η «χρυσή» αλλαγή του Λουτσέσκου, με γκολ στο 109' έστειλε τον ΠΑΟΚ στον τελικό!

Πέρυσι στον μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου, ήταν ο Κρμέντσικ που έβγαλε νοκ άουτ τον Ολυμπιακό, κι εφέτος ήταν το άλλο...  βουνό του ΠΑΟΚ, που έριξε στο καναβάτσο τους Ερυθρόλευκους. Ο συνδυασμός των παικτών που χρησιμοποίησε ως αλλαγή ο Λουτσέσκου ήταν βγαλμένος απ' το... Playstation και το γκολ μαγικό. Ο Σβαμπ σέντραρε με το εξωτερικό, ο Ολιβέιρα έκανε ασύλληπτο γύρισμα με τη μία προς τον Τσόλακ, ο οποίος βρέθηκε στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1 που στέλνει τον ΠΑΟΚ στον τελικό της 21ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι πάντως στο Γ. Καραϊσκάκης ήταν άκρως συναρπαστικό, χορταστικό και με τρομερό σασπένς. Ιδίως μετά το 70' κι όσο το σκορ ήταν στο 0-0, η μπάλα κυκλοφορούσε με μεγάλη ταχύτητα καθώς αμφότεροι κυνήγησαν το γκολ με μανία. Το 90λεπτο έληξε χωρίς τέρματα παρά τις φάσεις που υπήρξαν εκατέρωθεν και η παράταση ήρθε ως φυσικό επακόλουθο του 0-0 στην Τούμπα. Εκεί ο Ολυμπιακός φάνηκε να παίρνει την πρόκριση όταν προηγήθηκε στο 105' με εκτέλεση του Ελ Αραμπί αλά Πανένκα, αλλά την τελευταία λέξη την είπε ο Τσόλακ, ο οποίος πέτυχε το πολυτιμότερο τέρμα του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!

Η εξέλιξη του τελικού

11' Απειλεί ο Ολυμπιακός με τον Τικίνιο, αλλά η κεφαλιά του είναι άστοχη...

23' O Σίντκλεϊ γίνεται απειλητικός με διαγώνιο σουτ μέσα απ' την περιοχή.

26' & 28' Ο Μπουχαλάκης και ο Μαντί Καμαρά σουτάρουν από μακριά προσπαθώντας να σκοράρουν.

41' Μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη σε μοναδική ευκαιρία του Μασούρα, ο οποίος βρέθηκε μόνος απέναντι στον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, ο οποίος απομάκρυνε ενστικτωδώς με το πόδι.

45' Δεν έλειψαν οι εντάσεις στο ματς. Σε μια απ' αυτές τις περιπτώσεις ο Σισέ καθυστέρησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ απ' το να εκτελέσουν το πλάγιο. Ο Λουτσέσκου διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον διαιτητή, ζητώντας την τιμωρία του Σενεγαλέζου, ο οποίος λίγο πριν είχε τιμωρηθεί σε άλλη φάση με κίτρινη. Δεν ήθελε να δώσει την κόκκινη ο διαιτητής, ο οποίος απλώς έκανε συστάσεις στον στόπερ του Ολυμπιακού.

46' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Μπίσεσβαρ ένιωσε ενοχλήσεις κι αντικαταστάθηκε απ' τον Σοάρες.

72' Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Λύρατζη να σουτάρει με... τάκλιν και τον Βατσλίκ να αποκρούει με δυσκολία.

74' Ο Πασχαλάκης είναι αποτελεσματικός και πάλι σε τετ α τετ του Μασούρα, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε εντυπωσιακά το εκπληκτικό βολέ του Ροντρίγκες.

83' Ασύλληπτο γκολ απ' το κέντρο προσπάθησε να βάλει ο Σοάρες! Ο Βατσλίκ που ήταν εκτός θέσης έτρεξε και με εντυπωσιακή επέμβαση απομάκρυνε τον κίνδυνο!

86' Νέα επέμβαση του Βατσλίκ σε δυνατό σουτ του Μιτρίτσα από πλάγια θέση.

90'+5' Η κανονική διάρκεια τελείωσε χωρίς γκολ και ακολουθεί παράταση...

101' O Ελ Αραμπί βγαίνει τετ α τετ με τον Πασχαλάκη και πέφτει στο χορτάρι. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ζητούν πέναλτι. Ο Ισπανός διαιτητής καλείται απ' το VAR για να δει τη φάση στο video προκειμένου να αποφασίσει αν ο Πασχαλάκης προκάλεσε την ανατροπή του Μαροκινού επιθετικού. Καταλογίζει πέναλτι!

105' Ο Ελ Αραμπί είναι εύστοχος με εκτέλεση αλά Πανένκα! 1-0 ο Ολυμπιακός

105'+3' Ο ΠΑΟΚ ζητάει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρέαμπτσιουκ στον Τέιλορ.

109' Γκολ ο ΠΑΟΚ με τον Τσόλακ! Ο Σβαμπ σέντραρε με το εξωτερικό, ο Ολιβέιρα με προβολή έκανε πάσα στον Τσόλακ, ο οποίος από τη μικρή περιοχή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Υποδειγματική συνεργασία απ' την αρχή μέχρι το τέλος! 

110' Αποβλήθηκε ο Αουγκούστο ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο...

123' Ο ημιτελικός τελείωσε και ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει μια μεγάλη πρόκριση στον τελικό μέσα στο σπίτι του μεγάλου αντιπάλου του!

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (111' Κουντέ), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μ. Καμαρά (61' Καρβάλιο), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (111' Βρουσάι), Ροντρίγκες (75' Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (87' Βαλμπουενά), Τικίνιο (75' Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο (89' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46' Σοάρες - 105+1' Τσόλακ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (62' Μιτρίτσα - 90' Τέιλορ), Άκπομ (72' Ολιβέιρα).

ΠΑΟΚΚύπελλο ΕλλάδαςΟλυμπιακός