Αθλητισμός|28.04.2022 19:45

Μυθικός Κλοπ ανανέωσε μέχρι το 2026 με τη Λίβερπουλ και είπε ότι έμεινε λόγω της... συζύγου του!

Newsroom

Μια απ' τις πιο ωραίες, αποδοτικές και αποτελεσματικές συνεργασίες στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα συνεχιστεί μέχρι το 2026! Η Λίβερπουλ και ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας του για επιπλέον δύο χρόνια κι ως εκ τούτου, το συμβόλαιο που είχε υπογραφεί με διάρκεια μέχρι το 2024, ανανεώνεται για άλλα δύο χρόνια.

Επί των ημερών του Γερμανού αναμορφωτή, η Λίβερπουλ ξαναέγινε κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη, όπως στη διάρκεια των 70s και των 80s, κατακτώντας ένα Champions League και φυσικά την Premier League έπειτα από αναμονή 30 ετών. Το σημαντικότερο όλων ωστόσο είναι πως οι Ρεντς έγιναν και πάλι σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με το επιδραστικό, εντυπωσιακό και κυριαρχικό ποδόσφαιρό τους. Στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν ο σύλλογος διεκδικεί το ανεπανάληπτο quadruple καθώς ήδη έχει σηκώσει το Λιγκ Καπ, έχει προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στον τελικό του Champions League και απέχει μόλις έναν πόντο απ' την Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλαβε τη Λίβερπουλ τον Οκτώβριο του 2015, διανύει την έβδομη σεζόν στο Ανφιλντ, κι εφόσον εξαντλήσει το συμβόλαιό του το 2026, θα έχει συμπληρώσει στην ομάδα του Μερσεσάιντ έντεκα χρόνια παρουσίας! Μαζί με τον Κλοπ θα παραμείνουν στο λιμάνι του Λίβερπουλ και οι στενοί συνεργάτες του, οι οποίοι επίσης έχουν μεγάλη συνεισφορά στην επιτυχία της ομάδας. Πρόκειται για το τέταρτο συμβόλαιο που υπογράφει στους Κόκκινους, με το 2016 να γίνεται η πρώτη ανανέωση και τον Δεκέμβριο του 2019 η τελευταία μέχρι τη σημερινή.

Και ο τρόπος που το γνωστοποίησε στους φιλάθλους της Λίβερπουλ και στο ποδοσφαιρικό κοινό ήταν... μυθικός και ξεκάθαρα με στυλ Κλοπ. Ο 54χρονος κόουτς σε video που ανάρτησαν οι Κόκκινοι, αφού έκανε γνωστό πως ανανέωσε το συμβόλαιό του για άλλα δύο χρόνια, θέλησε να απαντήσει ο ίδιος στο ερώτημα «Γιατί;». Κι η απάντησή του ήταν απολαυστική: «Γιατί η Ούλα (σ.σ. η σύζυγός του) θέλει να μείνει. Και σαν καλός σύζυγος τι πρέπει να κάνεις αν θέλει να μείνει εδώ; Μένεις!».

Κλοπ: «Ευχαριστημένος, ευλογημένος, προνομιούχος και ενθουσιασμένος»

Μιλώντας πιο... σοβαρά, ο Κλοπ είπε: «Υπάρχουν τόσα λόγια που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω το πώς αισθάνομαι γι' αυτά τα νέα. Ευχαριστημένος, ευλογημένος, προνομιούχος και ενθουσιασμένος θα ήταν μια αρχή. Υπάρχουν τόσα που αγαπάω σε αυτό το μέρος. Το ήξερα πριν έρθω, το γνώρισα καλύτερα αφότου ήρθα και τώρα το γνωρίζω πιο καλά από ποτέ. Όπως κάθε υγιής σχέση, πρέπει να είναι διπλός δρόμος: πρέπει να είσαι κατάλληλος για τον άλλον. Το αίσθημα ότι ήμαστε απόλυτα κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον είναι αυτό που με έφερε εδώ εξ αρχής και γι' αυτό ανανέωσα στο παρελθόν».

Και πρόσθεσε: «Αυτή η φορά είναι διαφορετική, εξαιτίας του χρονικού διαστήματος που είμαστε μαζί. Έκανα μια ερώτηση στον εαυτό μου: είναι σωστό για τη Λίβερπουλ να παραμείνω κι άλλο; Μαζί με τους δύο βοηθούς μου, Πεπ Λάιντερς και Πιτ Κράβιτς, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι 'ναι'. Υπάρχει φρεσκάδα από μέρους μας ως σύλλογος και αυτό μου δίνει ενέργεια. Για όσο είμαι εδώ, οι ιδιοκτήτες είναι απίστευτα αφοσιωμένοι και δραστήριοι σχετικά με το σύλλογο και είναι ξεκάθαρο ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Στο πρόσωπο του Μπίλι Χόγκαν και του Τζούλιαν Γουόρντ έχουμε ηγέτες σε όλο το σύλλογο που είναι αφοσιωμένοι στην ανανέωση και το φρεσκάρισμα της ομάδας, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο».

«Καταφέραμε να πάρουμε το καλύτερο από αυτό που δημιουργήσαμε και την ίδια στιγμή βάλαμε καινούργια στοιχεία στο περιβάλλον μας. Το νέο προπονητικό κέντρο είναι ένα εκπληκτικό σπίτι για εμάς και το Άνφιλντ θα μεγαλώσει ακόμη παραπάνω σύντομα. Είμαστε ένας σύλλογος που διαρκώς κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλουμε. Έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Αυτό πάντα είναι μια σπουδαία θέση εκκίνησης. Όταν οι ιδιοκτήτες έκαναν νύξη για την ανανέωση του συμβολαίου μου, έκανα στον εαυτό μου την ερώτηση που έχω κάνει και δημόσια. Έχω την ενέργεια για να δώσω αυτό που απαιτεί αυτό το υπέροχο μέρος; Δεν χρειάστηκα πολύ για να απαντήσω. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Είμαι ερωτευμένος εδώ και αισθάνομαι μια χαρά».

Η ανακοίνωση της Λίβερπουλ

«Η Λίβερπουλ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Γιούργκεν Κλοπ υπέγραψε νέο συμβόλαιο, επεκτείνοντας τη δέσμευσή του με το σύλλογο. Η συμφωνία σημαίνει ότι ο προπονητής θα παραμείνει στο τιμόνι των Κόκκινων πέραν της λήξης της προηγούμενης συμφωνίας που θα έληγε το 2024. Οι βοηθοί Πέπαϊν Λάιντερς και Πέτερ Κράβιτς επίσης υπέγραψαν με νέους όρους, ανάλογους με εκείνους του Κλοπ και επιβεβαίωσαν την αφοσίωσή τους στο πρότζεκτ, που άρχισε με την πρόσληψη του Γερμανού τον Οκτώβριο του 2015».

Γιούργκεν ΚλοπΛίβερπουλπροπονητής