Αθλητισμός|28.04.2022 21:40

Θλίψη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ - Πέθανε ο Ζόραν Σρετένοβιτς, μέλος της θρυλικής Γιουγκοπλάστικα

Newsroom

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 57 ετών ο Ζόραν Σρετένοβιτς, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς. Τον θάνατο επιβεβαίωσε η Σερβική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ο Σρετένοβιτς υπήρξε μέλος της θρυλικής Γιουγκοπλάστικα. Είχε μια αξιοσημείωτη καριέρα στο μπάσκετ, καθώς αγωνίστηκε για μερικούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Σερβίας, όπως ο Ερυθρός Αστέρας, η Γιουγκοπλάστικα (Σπλιτ) και η Παρτιζάν.

Ο παλαίμαχος πλέι μέικερ σημείωσε τεράστια επιτυχία κατά τη θητεία του στην ανίκητη Γιουγκοπλάστικα, πανηγυρίζοντας τρία διαδοχικά Κύπελλα Πρωταθλητριών από το 1989 έως το 1991 και τέσσερα εγχώρια πρωταθλήματα. Κέρδισε επίσης δύο χρυσά μετάλλια με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας στο EuroBasket του 1991 και του 1995.

Μετά το τέλος της καριέρας του, ο Σρετένοβιτς αποφάσισε να παραμείνει στο μπάσκετ και να ασχοληθεί με την προπονητική. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως κόουτς εργάστηκε σε αρκετούς βαλκανικούς συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων των Μπουντούτσνοστ, Χέμοφαρμ, Ιγκόκεα, Βοϊβοντίνα, κ.ά.

ανακοπή καρδιάςθάνατοςμπάσκετ