Αθλητισμός|05.05.2022 01:25

Εύκολη πρεμιέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στη Μαδρίτη και πρόκριση στους 16

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο του Λούκας Πούιγ και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Mutua Madrid Open (ΑΤΡ 1000). Ο Νο.5 τενίστας στον κόσμο επικράτησε του 28χρονου Γάλλου (Νο.174) με 6-3, 6-4 σε μόλις 68 λεπτά και έκλεισε ραντεβού για το βράδυ της Πέμπτης (5/5, περίπου στις 19.00) με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (No.20). Οι δυο τους τα είχαν πει και πριν από λίγες μέρες στη φάση των «16» της Βαρκελώνης, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής είχε πάρει άνετη νίκη στα δύο σετ.

Ο Τσιτσιπάς θα έχει χρόνο να ξεκουραστεί, αφού δεν χρειάστηκε να ζοριστεί ιδιαίτερα κόντρα στον Πούιγ. Σέρβιρε εξαιρετικά σε όλο το παιχνίδι και είχε τον έλεγχο από τον πρώτο πόντο, παρότι «πέταξε» αρχικά το προβάδισμα που πήρε με μπρέικ στο πρώτο σετ. Για την ακρίβεια, μπήκε στη θέση του οδηγού στο τέταρτο γκέιμ (3-1), ωστόσο φάνηκε αρκετά... γενναιόδωρος αμέσως μετά και ουσιαστικά χάρισε το μπρέικ με μηδέν στον αντίπαλό του. Δεν άργησε όμως να ξαναπάρει το προβάδισμα (4-2) και με τον τρόπο που σέρβιρε (με εξαίρεση εκείνο το πέμπτο γκέιμ) θα ήταν δύσκολο να απειληθεί ξανά από τον Γάλλο.

Μπήκε δυνατά και στο δεύτερο σετ και με το μπρέικ που σημείωσε στο πρώτο γκέιμ ξεκαθάρισε οριστικά τα πράγματα. Αν και έχασε την ευκαιρία να περάσει μπροστά με διπλό μπρέικ (0-40 στο 3-1), σέρβιρε τόσο καλά που φαινόταν αδύνατον να αλλάξει η... μοίρα του Πούιγ. Έτσι, ο Στεφ πήρε τις μπάλες στο 5-4 και έκλεισε τον αγώνα χωρίς να χάσει πόντο πίσω από το πρώτο σερβίς του στο δεύτερο σετ.

Ο φιναλίστ του 2019 είχε 18 winners και 14 αβίαστα λάθη, ενώ ο Πούιγ είχε αντίστοιχα 14 και 15. Συνολικά έχασε μόνο δύο πόντους πίσω από το πρώτο σερβις του, αλλά θα μπορούσε να είχε πάει λίγο καλύτερο στο δεύτερο όπου είχε 5/15. Απέναντι στον Ντιμιτρόφ έχει τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, έχοντας κερδίσει και τις δύο αναμετρήσεις τους στο χώμα.

ΤένιςΜαδρίτη ATPMasters ΜαδρίτηςΣτέφανος Τσιτσιπάς