Αθλητισμός|06.05.2022 00:00

Europa League: Η Άιντραχτ «καθάρισε» τη Γουέστ Χαμ και θα παίξει για το τρόπαιο με την απίθανη Ρέιντζερς

Newsroom

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, μετά την επική πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, έστειλε... σπίτι της και τη Γουέστ Χαμ και... έφυγε για τον τελικό του Europa League της 18ης Μαΐου στη Σεβίλλη, όπου θα αντιμετωπίσει την απίθανη Ρέιντζερς που έκανε την ανατροπή και απέκλεισε τη Λειψία

Η Άιντραχτ ήταν ανώτερη απ' τη Γουέστ Χαμ και έφτασε στη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπόρε στο 26'. Την ίδια ώρα, η Γουέστ Χαμ έψαχνε ένα θαύμα καθώς όχι μόνο είχε να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 του αγώνα στο Λονδίνο αλλά έπαιζε και με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Κρέσγουελ στο 17'!

Το... θαύμα δεν επιτεύχθηκε κι η Άιντραχτ κλείδωσε την πρώτη της πρόκριση σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 42 χρόνια! Το 1980 κατέκτησε το Κύπελλο UEFA απέναντι στη Γκλάντμπαχ, ενώ έχει άλλη μια παρουσία σε τελικό το 1960 με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Τούτα, Χιντερέγκερ (8' Τουρέ), Εντικά, Κνάουφ, Σο, Ρόντε (76' Γιάκιτς), Κόστιτς, Χάουγκε (84' Χρούστιτς), Μπορέ (83' Πασιένσια), Καμάντα

Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Τσούφαλ (87' Γιαρμόλενκο), Ντόσον, Ζουμά, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Φορνάλς (74' Μπενραχμά), Μπόουεν, Αντόνιο, Λανσίνι (22' Τζόνσον)

Σαφώς δυσκολότερο έργο είχε η Ρέιντζερς που είχε χάσει με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία απ' τη Λειψία. Ωστόσο οι Σκωτσέζοι πήραν τα ηνία στο ματς του Άιμπροξ και μόλις στο 24' έφτασαν σε σκορ πρόκρισης με τα γκολ του Τάβερνιερ και του Καμάρα. Προσωρινά ο Ενκουνκού στο 71' σκόραρε (2-1) δίνοντας την προοπτική της παράτασης, αλλά ο Λούντστραμ στο 80' διαμόρφωσε το τελικό 3-1 που στέλνει τους Τζερς στη Σεβίλλη.

Πρόκειται για τον πέμπτο ευρωπαϊκό τελικό της ομάδας απ' τη Γλασκώβη, μετά τα χαμένα Κυπελλούχων του '61 και του '67, το κερδισμένο Κυπελλούχων του '72 με αντίπαλο την Ντινάμο Μόσχας και το χαμένο UEFA του 2008. 14 χρόνια μετά, η Ρέιντζερς επιστρέφει διεκδικώντας το δεύτερο ευρωπαϊκό στην ιστορία της.

Ρέιντζερς: Μακγκρέγκορ, Τάβερνιερ, Γκόλντσον, Λούντστραμ, Μπάσεϊ, Μπάρισιτς, Τζακ (59' Μπαλογκούν), Αγιοντέλε (45+3' Σακάλα), Καμάρα, Ράιτ (58' Άρφιλντ), Κεντ

Λειψία: Γκουλάτσι, Γκβάρντιολ, Όρμπαν, Κλόστερμαν, Χένριχ, Λάιμερ, Καμπλ, Ανχελίνιο (83' Χάλστενμπεργκ), Ενκουνκού, Πόουλσεν (83' Σίλβα), Όλμο (62' Σομποσλάι)

Αποτελέσματα

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Γουέστ Χαμ 1-0 (2-1 α' ματς) / 26' Μπόρε

Ρέιντζερς - Λειψία 3-1 (0-1 α' ματς) / 19' Τάβερνιερ, 24' Καμάρα, 80' Λούντστραμ - 71' Ενκουνκού

Europa LeagueΛειψίαΑϊντραχτ ΦρανκφούρτηςΓουέστ ΧαμΡέιντζερς