Αθλητισμός|08.05.2022 02:19

Ο Ζβέρεφ νίκησε για πρώτη φορά στο χώμα τον Τσιτσιπά και του στέρησε τη συμμετοχή στον τελικό της Μαδρίτης

Newsroom

Ο Σάσα Ζβέρεφ έλεγε πριν απ' το ματς με τον Στέφανο Τσιτσιπά ότι ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ο καλύτερος τενίστας στο χώμα αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, στη διάρκεια του μεταξύ τους ημιτελικού στο Masters της Μαδρίτης, βρήκε τις λύσεις, ήταν προσηλωμένος στο στόχο και πολύ συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του και με μεγάλο του όπλο το καταπληκτικό σερβίς του, επικράτησε 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-2) έπειτα από 1 ώρα και 58 λεπτά και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά όπου θα αντιμετωπίσει τον 19χρονο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος προηγουμένως απέκλεισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (νο.5) ηττήθηκε για πρώτη φορά σε χωμάτινη επιφάνεια απ' τον Ζβέρεφ (νο.3) κι έχασε την ευκαιρία για να δώσει το παρών στον δεύτερο εφετινό του τελικό σε 1000άρι τουρνουά μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο. Παρ' όλα αυτά έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει του Roland Garros.

Ο Ζβέρεφ με όπλο το σερβίς του κυριάρχησε στο πρώτο σετ καθώς ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να τον απειλήσει όταν είχε τις μπάλες στα χέρια του. Αντιθέτως, ο Γερμανός πέτυχε το μπρέικ που έψαχνε στο έβδομο γκέιμ για το 4-3 και τελείωσε το σετ στο 6-4 έπειτα από 35 λεπτά.

Ίδια εικόνα είχε το παιχνίδι και στο δεύτερο σετ με τους δυο τενίστες να κυριαρχούν στο σερβίς τους. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση ο Τσιτσιπάς ήταν εκείνος που έκανε το καθοριστικό μπρέικ στον Γερμανό. Έσπασε το σερβίς του στο όγδοο γκέιμ για το 5-3 και τελείωσε το σετ στο χέρι του (6-3) ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ωστόσο στο τρίτο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπήκε καλά. Ο Ζβέρεφ πήρε το πρώτο γκέιμ, έκανε αμέσως μπρέικ και κράτησε ξανά το σερβίς του στη συνέχεια για να φτάσει σε ένα άνετο 3-0. Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 3-1 και 4-2 αλλά ο Ζβέρεφ δεν λάθεψε σε κανένα απ' τα γκέιμ που σέρβιρε και τελείωσε το σετ με μπρέικ και το ματς στο 6-2.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΜαδρίτη ATPΑλεξάντερ Σάσα ΖβέρεφΤένις