Αθλητισμός|07.05.2022 23:45

Premier League: «Φρένο» της Τότεναμ στην ξέφρενη πορεία της Λίβερπουλ - Χαμογελάει η Σίτι

Newsroom

Η ψυχωμένη και μαχητική Τότεναμ... φρέναρε την ξέφρενη πορεία της Λίβερπουλ στην Premier League. Τα Σπιρούνια απέσπασαν ισοπαλία (1-1) στο Άνφιλντ Ρόουντ προσφέροντας ένα μεγάλο δώρο στη Μάντσεστερ Σίτι που αν κερδίσει το απόγευμα της Κυριακής (8/5) εντός έδρας με τη Νιούκαστλ θα ξεφύγει με τρεις βαθμούς απ' τους Ρεντς με τους οποίους αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν στους 83. Παράλληλα, η ομάδα του Λονδίνου πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη για την έξοδο στο Champions League καθώς πλησίασε την τέταρτη Άρσεναλ (έχει ματς λιγότερο) στον έναν πόντο και την τρίτη Τσέλσι στους πέντε.

Η Λίβερπουλ πολιόρκησε την Τότεναμ που όμως αμύνθηκε με μανία και κράτησε το μηδέν στην άμυνα για αρκετή ώρα. Μάλιστα τα Σπιρούνια έπειτα από μια επικίνδυνη αντεπίθεση κι ωραία συνεργασία του Κέιν με τον Σεσενιόν και τελικό αποδέκτη τον Σον στο 56', ο Νοτιοκορεάτης «πάγωσε» το Άνφιλντ ανοίγοντας το σκορ (0-1) κόντρα στη ροή του αγώνα.

Οι Κόκκινοι έβγαλαν εκνευρισμό στο παιχνίδι τους στα επόμενα λεπτά αλλά σταδιακά ξαναπήραν ολοκληρωτικά τον έλεγχο της αναμέτρησης πολιορκώντας ασταμάτητα το τέρμα του Γιορίς που δεν άντεξε. Στο 74' ο Γάλλος γκολκίπερ είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του μετά από το σουτ του Ντίας απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής κι αφού κόντραρε στο πόδι του Μπετανκούρ αλλάζοντας πορεία. Το 1-1 όμως δεν άλλαξε μέχρι τέλους γεγονός που δίνει το δικαίωμα στη Σίτι να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα (εφόσον νικήσει) και να χαμογελάσει τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε...

Ο Κώστας Τσιμίκας χρησιμοποίηκε απ' τον Κλοπ ως αλλαγή στο 64'. Ο Έλληνας μπακ αντικατέστησε τον Ρόμπερτσον κι ήταν δραστήριος στην προσπάθεια των Ρεντς για την ανατροπή.

Premier LeagueΛίβερπουλΤότεναμ