Αθλητισμός|08.05.2022 00:00

Formula 1: Επίδειξη δύναμης και ταχύτητας απ' τη Ferrari που έκανε το 1-2 με Λεκλέρκ-Σάινθ στις κατατακτήριες του Μαϊάμι!

Newsroom

Η τρελή εφετινή πορεία της Ferrari συνεχίζεται στη Formula 1! Η Σκουντερία έκανε άλλη μια επίδειξη δύναμης και ταχύτητας στο ολοκαίνουργιο γκραν πρι του Μαϊάμι, όπου ο Σαρλ Λεκλέρκ και ο Κάρλος Σάινθ πέτυχαν το 1-2 στις κατατακτήριες και θα εκκινήσουν απ' την πρώτη σειρά του grid στον κυριακάτικο (8/5, 22.30) αγώνα. Ήταν το πρωτο 1-2 της ιταλικής ομάδας σε χρονομετρημένα δοκιμαστικά από το 2019 στο Μεξικό ενδεικτικό της προόδου και της εξέλιξης που υπάρχει στην εταιρεία.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull έμεινε στην τρίτη θέση καθώς ένα οδηγικό λάθος στο τέλος της διαδικασίας δεν του επέτρεψε να κάνει ανταγωνιστικό χρόνο στον τελευταίο γύρο, ενώ ο ομόσταβλός του Σέρχιο Πέρες... έσωσε την παρτίδα στο φινάλε μπαίνοντας στην τετράδα. Ουσιαστικά οι δύο Red Bull θα έχουν μπροστά τους στην εκκίνηση τις δύο Ferrari και είναι δεδομένο ότι μόλις σβήσουν τα κόκκινα φώτα στον αγώνα, το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο για την αντίδραση των τεσσάρων πρώτων.

Πέμπτος στις κατατακτήριες τερμάτισε ο εξαιρετικός Βάλτερι Μπότας με την Alfa Romeo κι ακολούθησε ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes που έδειξε σημάδια βελτίωσης (όχι όμως και στην περίπτωση του Τζορτζ Ράσελ που έμεινε εκτός δεκάδας). Ο Γκασλί θα εκκινήσει έβδομος, ο Νόρις όγδοος, ο Τσουνόντα ένατος και ο Στρολ δέκατος. Αντιθέτως, οι δύο πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές Φέτελ και Αλόνσο προβλημάτισαν ξανά μένοντας εκτός δεκάδας...

FerrariΣέρχιο ΠέρεςΛιούις ΧάμιλτονΣαρλ ΛεκλέρκMercedesRed BullΚάρλος ΣάινθΜαξ ΦερστάπενGP ΜαϊάμιFormula 1