Αθλητισμός|12.05.2022 21:58

Απέκλεισε την ταλαντούχα Κόκο Γκοφ η Μαρία Σάκκαρη κι έφυγε για 8άδα στη Ρώμη

Newsroom

Εξαιρετική ήταν η Μαρία Σάκκαρη στη μονομαχία με την ταλαντούχα Κόρι Κόκο Γκοφ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρα, νούμερο 4 στον κόσμο, κυριάρχησε της 18χρονης Αμερικανίδας (νο.15) που θεωρείται παιδί-θαύμα του τένις. Η 26χρονη Σάκκαρη επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 7-5) και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Masters της Ρώμης, όπου θα αντιμετωπίσει για μια θέση στον ημιτελικό την εξαιρετική Ονς Τζαμπέρ (νο.7) απ' την Τυνησία.

Η Σάκκαρη πέτυχε την τέταρτη νίκη της επί της Γκοφ σε πέντε αναμετρήσεις, ωστόσο πέρυσι τέτοια εποχή στο ίδιο κορτ, η νεαρή Αμερικανίδα ήταν που είχε αποκλείσει την Ελληνίδα τενίστρια.

Το παιχνίδι άρχισε με τη Σάκκαρη να κάνει ένα γρήγορο μπρέικ στην Γκοφ για το 2-1, που όμως απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Τελικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έκανε το πλέον καθοριστικό μπρέικ στο έβδομο γκέιμ για το 4-3 κι αφού κράτησε το σερβίς της μέχρι τέλους πήρε το σετ με 6-4 έπειτα από 49 λεπτά.

Η Σάκκαρη μπήκε με... φόρα και στο δεύτερο σετ αιφνιδιάζοντας την αντίπαλό της και πάλι με μπρέικ για το 1-0. Τελικά όμως η Γκοφ βρήκε μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 3-3. Όλα έδειχναν ότι το σετ θα κρινόταν στο τάι μπρέικ αλλά η Σάκκαρη έκανε καθοριστικό μπρέικ για το 6-5 προτού τελειώσει το σετ και το ματς με 7-5. 

Οι υψηλές πτήσεις συνεχίζονται για το ελληνικό τένις μετά την πρόκριση και του Τσιτσιπά στην οχτάδα του τουρνουά της Ρώμης.

WTA ΡώμηΜαρία ΣάκκαρηΤένιςΚόρι Κοκό Γκοφ