Αθλητισμός|18.05.2022 00:00

Ζωντανή για τον τίτλο η Λίβερπουλ με ανατροπή! Στο -1 από τη Σίτι και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική

Newsroom

Ζωντανό παρέμεινε το όνειρο του τίτλου για τη Λίβερπουλ. Οι Κόκκινοι αν και παρατάχθηκαν με εννέα αλλαγές και μολονότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ (1-0), έκαναν την ανατροπή κόντρα στην Σαουθάμπτον με τον Κώστα Τσιμίκα βασικό και καθοριστικό, επικράτησαν 1-2, μείωσαν τη διαφορά στον ένα βαθμό απ' την προπορευόμενη στην Premier League, Μάντσεστερ Σίτι και ελπίζουν σε «δώρο» της Άστον Βίλα του άλλοτε αρχηγού της Λίβερπουλ και νυν προπονητή Στίβεν Τζέραρντ για να σηκώσουν τον τίτλο για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία.

Τα σενάρια για τον τίτλο

Η τελευταία πράξη σε μια άκρως συναρπαστική σεζόν στην Premiership θα παιχτεί την ερχόμενη Κυριακή (22/5) στο φινάλε του πρωταθλήματος. Η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα θέλει νίκη στο Έτιχαντ απέναντι στην Άστον Βίλα για να σηκώσει το τέταρτο πρωτάθλημα την τελευταία πενταετία, ενώ η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θέλει γκέλα της Σίτι (ισοπαλία ή ήττα) και δική της νίκη απέναντι στη Γουλβς στο Άνφιλντ. Υπάρχει κι ένα ακραίο σενάριογια ισοβαθμία. Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση ήττας της Μάντσεστερ Σίτι και ισοπαλίας της Λίβερπουλ με τη Γουλβς. Τότε, η Σίτι έχει το ξεκάθαρο προβάδισμα καθώς βρίσκεται στα +6 γκολ απ' τους Κόκκινους. Επί της ουσίας σε αυτή την περίπτωση θα πάρει τον τίτλο καθώς για να καταλήξει το πρωτάθλημα στο Μερσεσάιντ θα πρέπει να χάσει με έξι γκολ διαφορά απ' τους Χωριάτες, κάτι που φυσικά είναι αδιανόητο.

Πάντως η Λίβερπουλ παρά τις… άπειρες αλλαγές, πέρασε από το Saint Mary’s κόντρα στην Σαουθάμπτον και κράτησε το ενδιαφέρον για τον τίτλο στην Premier League μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Χέντερσον, Λουίς Ντίας, Μανέ, Σαλάχ δεν ήταν στην 11άδα για την Λίβερπουλ, η οποία βρήκε τις απαντήσεις παρότι βρέθηκε να χάνει από νωρίς.

Στο 13’ ο Νέιθαν Ρέντμοντ έπιασε… κρύους τους φιλοξενούμενους, έφυγε από αριστερά, συνέκλινε και με δεξί που πήγε στα πλαϊνά δίχτυα έκανε το 1-0. Η Λίβερπουλ δεν αγχώθηκε από αυτό και ήταν ανώτερη παρά τα πολλά νέα πρόσωπα. Εφτασε την κατοχή πάνω από το 70%, είχε στο 1-12 τις τελικές και στο 27’ ισοφάρισε. Ο Ντιόγκο Ζότα πέρασε μέσα στην περιοχή στον πρώην άσο των Αγίων, Μιναμίνο και εκείνος με τρομερό τελείωμα στο παραθυράκι δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Φόρστερ (1-1).

Αφού είχε κάνει τη μισή δουλειά στο πρώτο μέρος, η Λίβερπουλ την ολοκλήρωσε στο δεύτερο. Στο 49’ ο Τσιμίκας γύρισε στον Ζότα, ο οποίος με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ και στο 56’ από πλάγια θέση ο Ελιοτ δεν κατάφερε να βρει την εστία. Η λύτρωση για τους Reds ήρθε στο 67’ όταν μετά το κόρνερ του Τσιμίκα και αδυναμία της άμυνας να απομακρύνει, ο Μάτιπ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι διαμορφώνοντας το τελικό 1-2 που κρατά την ελπίδα μέχρι το φινάλε.

Η βαθμολογία

  1. Μάντσεστερ Σίτι 90
  2. Λίβερπουλ 89
  3. Τσέλσι 70
  4. Τότεναμ 68
  5. Άρσεναλ 66
  6. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 58
  7. Γουέστ Χαμ 56
  8. Γουλβς 51
  9. Λέστερ 48
  10. Μπράιτον 48
  11. Μπρέντφορντ 46
  12. Νιούκαστλ 46
  13. Κρίσταλ Πάλας 45
  14. Άστον Βίλα 44
  15. Σαουθάμπτον 40
  16. Έβερτον 36
  17. Λιντς 35
  18. Μπέρνλι 34
  19. Γουότφορντ 23
  20. Νόριτς 22
ΛίβερπουλΣαουθάμπτονPremier League