Αθλητισμός|20.05.2022 23:22

Τελικός Κυπέλλου: Ομιλία Ιβάν Σαββίδη στους παίκτες του ΠΑΟΚ - «Ντόπες» από οπαδούς στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ

Newsroom

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ μετρούν αντίστροφα τον χρόνο για τη σέντρα του μεγάλου τελικού για το Κύπελλο Ελλάδας. Η προετοιμασία των ομάδων ολοκληρώθηκε ως προς τις προπονήσεις και πλέον ρίχνεται στον ψυχολογικό τομέα ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης που θα αρχίσει στις 20.00 του Σαββάτου 21 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Πριν από ακόμα έναν τελικό ο Ιβάν Σαββίδης θέλησε να δείξει στους παίκτες και στο τελικό επιτελείο του ΠΑΟΚ ότι είναι δίπλα τους κι ότι στηρίζει τις προσπάθειές τους. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, όπως το συνηθίζει πριν από τα μεγάλα ματς, δήλωσε παρών με μια δυναμική ομιλία προς τους παίκτες, τους οποίους θέλησε να εμψυχώσει.

Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου εξέφρασε την πίστη του στις ικανότητες της ομάδας, ζήτησε από τους παίκτες να το πιστέψουν και να δώσουν άλλη μια χαρά στον κόσμο του Δικεφάλου επιστρέφοντας με το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη όπως έκαναν τις προηγούμενες τέσσερις φορές την τελευταία πενταετία (τρεις με την ΑΕΚ και μία με τον Ολυμπιακό)!

Λίγη ώρα αργότερα, οπαδοί του Παναθηναϊκού επιχείρησαν να τονώσουν ψυχολογικά και τους παίκτες του Τριφυλλιού με επίσκεψη στο ξενοδοχείο όπου έχουν στρατοπεδεύσει οι Πράσινοι. Περίπου 200 φίλοι του Παναθηναϊκού έκαναν τη νύχτα μέρα με καπνογόνα και πυροτεχνήματα έξω απ' την είσοδο του ξενοδοχείου, όπου βρίσκονταν οι ποδοσφαιριστές. Τραγούδησαν συνθήματα, τους ζήτησαν το Κύπελλο και στο τέλος, όλοι μαζί παίκτες και οπαδοί, φώναξαν «Παναθηναϊκός».

Είναι δεδομένο πως υπάρχει μέγα πάθος και στις δυο πλευρές για τη νίκη και την κατάκτηση του τελευταίου τίτλου της σεζόν...

Η αποστολή του Παναθηναϊκού

Το μεσημέρι της Παρασκευής (20/5) ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκλεισε τον κύκλο των προπονήσεων στο «Γ. Καλαφάτης» χωρίς προβλήματα και συμπεριέλαβε στην αποστολή του τελικού, όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του. Μοναδικός «απών» απ' τις επιλογές της «πρώτης γραμμής» θα είναι ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος αποβλήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι των play off με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Αναλυτικά, την 26μελή αποστολή του Παναθηναϊκού, για τον τελικό του Κυπέλλου με τον «δικέφαλο του Βορρά», συγκροτούν οι Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο, Βιτάλ, Βαγιαννίδης, Σιδεράς.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής, περιελάμβανε προθέρμανση, «κορόιδο» και παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Εκτός -πλην του τιμωρημένου Μακέντα- έμειναν ακόμη οι Λούντκβιστ και Αγιούμπ.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ

Απ' την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στη Θεσσαλονίκη νωρίς την Παρασκευή και στη συνέχεια ταξίδεψε για την Αθήνα με μοναδικό στόχο να επιστρέψει με το Κύπελλο στις αποσκευές τα ξημερώματα της Κυριακής. Η τελευταία προπόνηση της ομάδας περιλάμβανε δουλειά στο τακτικό κομμάτι, ενώ δόθηκε κι έμφαση στις στατικές φάσεις.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, όπως δήλωσε κι ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου, έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του για να καταστρώσει τα πλάνα του. Εξαίρεση αποτελεί ο Γιάννης Μιχαηλίδης, που έκανε θεραπεία.

Οι παίκτες που ταξίδεψαν στην Αθήνα είναι οι Πασχαλάκης, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Τέιλορ, Σάστρε, Λύρατζης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μιχάι, Κρέσπο, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Σοάρες, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα, Μουργκ, Ζαμπά, Άκπομ, Τσόλακ, Ολιβέιρα, Κούτσιας.

Κύπελλο Ελλάδαςτελικός κυπέλλουΠΑΟΚΙβάν ΣαββίδηςΠαναθηναϊκός