Αθλητισμός|24.05.2022 21:40

Η Premier League ενέκρινε την αγορά της Τσέλσι από τον Τοντ Μπόελι

Newsroom

Ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας της Τσέλσι έγινε καθώς το διοικητικό συμβούλιο της Premier League ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την αγορά των Μπλε από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τοντ Μπόελι και το μεγάλο οικονομικό fund που υποστηρίζει το πρότζεκτ.

Το οριστικό τέλος της εποχής Αμπράμοβιτς πλησιάζει για την ομάδα του Λονδίνου καθώς απομένει η έγκριση του deal κι από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκκρεμεί η επίλυση κάποιων νομικών ζητημάτων καθώς η συγκεκριμένη αγοραπωλησία είναι διαφορετική από άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις καθώς ουσιαστικά ο Ρώσος μεγιστάνας εξαναγκάστηκε να πουλήσει τις μετοχές του λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των κυρώσεων που επέβαλαν οι βρετανικές αρχές σε Ρώσους, οι οποίοι θεωρούνται του περιβάλλοντος Πούτιν.

«Η εξαγορά παραμένει ανοικτή υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει την απαιτούμενη άδεια πώλησης και θα υπάρξει ικανοποιητική ολοκλήρωση των τελικών σταδίων της συναλλαγής», ανέφερε η Premiership σε ανακοίνωσή της.

Τοντ ΜπόελιPremier LeagueΤσέλσι