Αθλητισμός|29.05.2022 20:29

Ιστορική επιστροφή της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League μετά από 23 χρόνια!

Newsroom

Η Νότιγχαμ Φόρεστ τα κατάφερε στον τελικό των 200 εκατ. ευρώ και επιστρέφει στην Premier League μετά από 23 χρόνια. Η ιστορική ομάδα των δύο Κυπέλλων Πρωταθλητριών και του ενός πρωταθλήματος Αγγλίας κάνει το μεγάλο come back στα σαλόνια της Premiership για πρώτη φορά μετά από το 1999. Ο σύλλογος που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη από το καλοκαίρι του 2017, επικράτησε 1-0 στον τελικό του Γουέμπλεϊ επί της Χάντερσφιλντ και ετοιμάζεται για να δώσει το παρών στην κορυφαία αγγλική κατηγορία.

Ο αγώνας ήταν κλειστός, αγχωτικός, με πολύ πάθος και ένταση και για τις δυο ομάδες και με ελάχιστες κλασικές ευκαιρίες. Και τελικά κρίθηκε χάρη σε ένα αυτογκόλ του Κόλγουιλ, ο οποίος άθελά του σκόραρε εις βάρος της ομάδας του, που έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε... νέκταρ. Σε ένα κατάμεστο Γουέμπλεϊ φαινόταν εξαρχής ότι το ματς θα κρινόταν στις λεπτομέρειες και στο ένα γκολ, το οποίο τελικά ήρθε για τη Φόρεστ.

Η ομάδα του Στιβ Κούπερ, ο οποίος με την έλευσή του λίγο μετά το ξεκίνημα της σεζόν άλλαξε ριζικά προς το καλύτερο την εικόνα της, άγγιξε το γκολ με την κεφαλιά του Γέιτς στο 12ο λεπτό. Στη συνέχεια οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες σε ένα ματς με φοβερές μονομαχίες αλλά ελάχιστη ποιότητα. Τα λάθη θα έκριναν τον τελικό νικητή, όπερ και εγένετο. Μια άτσαλη προβολή του Κόλγουιλ στο τέλος του πρώτου μέρους (43’) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Χάντερσφιλντ, έκανε το 0-1 και εντέλει έκρινε τον τελικό νικητή. Στην επανάληψη, η Νότιγχαμ έκανε διαχείριση του σκορ, έπαιξε πιο παθητικά και κράτησε με νύχια και με δόντια το μηδέν στην άμυνα που την στέλνει στην Premier League.

Χάντερσφιλντ: Nίκολς, Λις, Σαρ (57' Ράσελ), Κόλγουιλ, Πίπα, Χογκ, Ο' Μπράιαν, Τόφολο, Σινάνι, Γουόρντ (67' Ρόουντς), Τόμας.

Νότιγχαμ Φόρεστ: Σαμπά (89' Χόρβαθ), Ουόραλ, Κουκ, ΜακΚένα, Σπενς, Γέιτς, Γκάρνερ, Κόλμπακ, Τζικερνάγκελ (75' Λόου), Τζόνσον, Ντέιβις (66' Σάριτζ).

Premier LeagueChampionshipΒαγγέλης ΜαρινάκηςΝότιγχαμ ΦόρεστΧάντερσφιλντ