Αθλητισμός|30.05.2022 18:42

Τσιτσιπάς: Άδοξο τέλος και οδυνυρός αποκλεισμός στους 16 του Roland Garros απ' τον 19χρονο Ρούνε

Newsroom

Άδοξο τέλος είχε η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας λύγισε απέναντι στον εξαιρετικό 19χρονο Δανό Χόλγκερ Ρούνε, νούμερο 40 στον κόσμο, ο οποίος έπειτα από μάχη τριών ωρών κυριάρχησε με 3-1 (7-5, 3-6, 6-3, 6-4) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του γαλλικού όπεν. Εκεί όπου πέρυσι μεγαλούργησε φτάνοντας μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης (ο πρώτος του τελικός σε Γκραν Σλαμ), αυτή τη φορά το όνειρο τελείωσε πρόωρα για τον Έλληνα πρωταθλητή, νούμερο 4, που δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα απέναντι στον καταπληκτικό Δανό που πανηγύρισε μια απ' τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας του.

Ο Τσιτσιπάς άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι κάνοντας νωρίς μπρέικ για το 1-3. Ωστόσο ο Ρούνε αντέδρασε άμεσα με δικό του μπρέικ για το 2-3 και αργότερα για το 3-3. Το σετ όδευε προς το τάι μπρέικ αλλά ο Ρουντ άλλαξε τα δεδομένα με ένα καθοριστικό μπρέικ για το 6-5 προτού κλείσει το σετ στο 7-5 έπειτα από μια ώρα.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο με τον Τσιτσιπά πλέον να πατάει καλύτερα στο κορτ. Κράτησε το σερβίς του, εύκολα ή δύσκολα, και κάνοντας το ένα και μοναδικό μπρέικ στο καθοριστικό όγδοο γκέιμ για το 5-3, τελείωσε με άνεση το σετ με 6-3 μετά από 39 λεπτά.

Ο Ρούνε παίζοντας με θάρρος και θράσος δεν πτοήθηκε απ' το χαμένο σετ και ανέκαμψε άμεσα. Εκμεταλλεύτηκε ένα νεκρό σημείο στο παιχνίδι του Τσιτσιπά κάνοντας μπρέικ με love game (40-0) για το 4-2 και λίγο αργότερα το 5-2 με το τρίτο σερί κερδισμένο γκέιμ, ενώ τελείωσε το σετ με συνοπτικές διαδικασίες έπειτα από 35 λεπτά.

Σε ένα σημείο όπου θα περίμενε κανείς την αντίδραση του Τσιτσιπά στο κορτ, συνέβη το αντίθετο καθώς ο νεαρός Δανός ήταν εξαιρετικά μάχιμος βάζοντας δύσκολα στον Έλληνα πρωταθλητή. Του έκανε μπρέικ για το 3-2 και αμέσως μετά νέο μπρέικ για το 5-2. Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να αντιδράσει κάνοντας κι εκείνος μπρέικ για το 5-3 αλλά ο Ρούνε παρέμεινε ψύχραιμος και τελείωσε το σετ στο 6-4 μετά από 49 λεπτά.

ΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςRoland Garros