Αθλητισμός|01.06.2022 22:22

Roland Garros: Εξαιρετικός Τσίλιτς απ' τα παλιά απέκλεισε τον Ρούμπλεφ και έφυγε για 4άδα

Newsroom

Ο Μάλιν Τσίλιτς συνεχίζει τη σπουδαία πορεία του στο Roland Garros. Ο 33χρονος Κροάτης, νούμερο 23 στον κόσμο, μετά τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, απέκλεισε και τον Αντρέι Ρούμπλεφ από το γαλλικό όπεν! Ο αναγεννημένος Τσίλιτς λύγισε τον 25χρονο Ρώσο με 5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6(2) και 3-2 σετ σε μια επική μάχη 4 ωρών και 10 λεπτών. Μάλιστα αυτή είναι η πρώτη φορά που φτάνει στα ημιτελικά του γαλλικού όπεν και έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος τενίστας απ' την Κροατία που έχει φτάσει στην τετράδα όλων των Grand Slam.

O πολύπειρος τενίστας συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και αρχίζει να θυμίζει τον... Τσίλιτς του 2014 οπότε κατάφερε να εκπλήξει τον κόσμο του τένις κατακτώντας τότε το US Open! Αντιθέτως, ο Ρούμπλεφ δημιουργεί μια αρνητική παράδοση καθώς πλέον έχει ρεκόρ 0-5 σε προημιτελικούς major.

Είχε, πάντως, την ευκαιρία, μετά το ματς πόιντ που έσωσε στο 5-4 του πέμπτου σετ, να κάνει το μπρέικ στο 5-5, κάτι που θα του έδινε το δικαίωμα να σερβίρει για τη νίκη. Ο Τσίλιτς, ωστόσο, βρήκε μεγάλο σερβίς και έμεινε όρθιος, οπότε όλα κρίθηκαν στο σούπερ τάι μπρέικ, όπου επικράτησε 10-2. Ο Κροάτης θα περιμένει στα ημιτελικά τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Κάσπερ Ρουντ και τον Χόλγκερ Ρούνε. Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν την Παρασκευή (3/6) οι Σάσα Ζβέρεφ και Ράφα Ναδάλ για μια θέση στον τελικό.

ΤένιςRoland Garros