Αθλητισμός|02.06.2022 09:57

Nations League: Πρώτη αποστολή στο Μπέλφαστ για την Εθνική του Γκουστάβο Πογιέτ

Newsroom

Η εποχή του Γκουστάβο Πογιέτ αρχίζει και επίσημα το βράδυ της Πέμπτης (2/6, 21.45, ALPHA & Novasports Prime) για την Εθνική Ελλάδας. Η πρώτη αποστολή του Ουρουγουανού στον πάγκο της Γαλανόλευκης έχει βάση το Γουίντσορ Παρκ στο Μπέλφαστ, όπου η Γαλανόλευκη αντιμετωπίζει τη Βόρεια Ιρλανδία στην πρεμιέρα του 3ου Nations League. Η Ελλάδα βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας μαζί με Κύπρο και Κόσοβο και ο στόχος είναι διττός: η άνοδος στη δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης (έπειτα από δύο αποτυχημένες απόπειρες) αλλά και να μπουν οι βάσεις προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό σύνολο που θα διεκδικήσει την πρόκριση στο επόμενο Euro, που θα φιλοξενηθεί στη Γερμανία το 2024.

Μετά τα δύο φιλικά του Μαρτίου στη Ρουμανία (νίκη με 1-0) και στο Μαυροβούνιο (ήττα με 1-0), ο Πογιέτ θα κοουτσάρει για πρώτη φορά την Εθνική σε επίσημο ματς και θέλει θετικό αποτέλεσμα καθώς ενδεχομένως η Βόρεια Ιρλανδία θα αποτελέσει τη βασική αντίπαλο της Ελλάδας για την πρωτιά στον όμιλο. Σημειωτεόν ότι μετά την ολοκλήρωση των έξι αγωνιστικών (οι τέσσερις εκ των οποίων θα παιχτούν τις επόμενες δύο εβδομάδες) ο πρώτος του ομίλου προβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία και ο τελευταίος παίζει play-out με τους υπόλοιπους τρεις τελευταίους των ομίλων για να καθοριστούν οι δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν στην τέταρτη και τελευταία κατηγορία της διοργάνωσης.

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πογιέτ σε σχέση με τους παίκτες που έχει στην αποστολή, είναι οι ενοχλήσεις που νιώθει ο Μασούρας στον προσαγωγό, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη τη συμμετοχή του στην πρεμιέρα. Ο παίκτης του Ολυμπιακού πιθανότατα θα προφυλαχτεί ενόψει και του αγώνα που ακολουθεί αμέσως μετά στο Κόσοβο. Οι εκτιμήσεις για την ενδεκάδα που θα αρχίσει το ματς αναφέρουν ότι ο Βλαχοδήμος θα παίξει στο τέρμα, την τετράδα της άμυνας θα αποτελέσουν οι Κώτσιρας, Τσιμίκας, Μαυροπάνος και Χατζηδιάκος, στα χαφ θα πάρουν θέση οι Σιώπης, Μπακασέτας κι ένας εκ των Μπουχαλάκη ή Κουρμπέλη, ενώ για την επιθετική τριπλέτα προτεραιότητα έχουν οι Λημνιός, Δουβίκας και Γιακουμάκης. 

Το Μπέλφαστ φέρνει γλυκές αλλά και πικρές αναμνήσεις στην Εθνική καθώς αφενός εκεί είχε επικρατήσει με 2-0 τον Απρίλιο του 2003 η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ στο δρόμο για την πρόκριση στο Euro 2004, αφετέρου είχε ηττηθεί με 3-1 τον Οκτώβριο του 2015 για τα προκριματικά του Euro 2016.

Το πρόγραμμα της Εθνικής

Αναλυτικά, το πρόγραμμα αγώνων του ομίλου της Εθνικής:

1η αγωνιστική (2 Ιουνίου)
Κύπρος – Κόσοβο (19:00)
Β. Ιρλανδία – Ελλάδα (21:45)

2η αγωνιστική (5 Ιουνίου)
Κύπρος – Β. Ιρλανδία (19:00)
Κόσοβο – Ελλάδα (21:45)

3η αγωνιστική (9 Ιουνίου)
Κόσοβο – Β. Ιρλανδία (21:45)
Ελλάδα – Κύπρος (21:45)

4η αγωνιστική (12 Ιουνίου)
Β. Ιρλανδία – Κύπρος (16:00)
Ελλάδα – Κόσοβο (21:45)

5η αγωνιστική (24 Σεπτεμβρίου)
Β. Ιρλανδία – Κόσοβο (19:00)
Κύπρος – Ελλάδα (21:45)

6η αγωνιστική (27 Σεπτεμβρίου)
Κόσοβο – Κύπρος (21:45)
Ελλάδα – Β. Ιρλανδία (21:45)

εθνική ΕλλάδαςΓκουστάβο ΠογιέτNations LeagueΕθνική ομάδαΕθνική Βόρειας Ιρλανδίας