Αθλητισμός|02.06.2022 23:40

Ωραία, φρέσκια, αποτελεσματική και... νικήτρια στο Μπέλφαστ η Εθνική ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ

Newsroom

Ωραία, φρέσκια και αποτελεσματική ήταν η Εθνική ομάδα στην πρώτη παρουσία του Γκουστάβο Πογιέτ σε επίσημη αναμέτρηση. Η Γαλανόλευκη επικράτησε 1-0 στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας κι έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για την κατάληψη της κορυφής του ομίλου της που θα την φέρει από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία του Nations League.

Χρυσός σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν ο πρωταθλητής Τουρκίας με την Τραμπζονσπόρ και αρχηγός της Εθνικής Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος με ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ χάρισε μια πολύτιμη νίκη στην εθνική ποδοσφαίρου, που την Κυριακή (5/6, 21.45) έχει... τελικό με το Κόσοβο. Κι αυτό διότι μετά την επικράτηση των Κοσοβάρων στην Κύπρο με 0-2, η αναμέτρηση της Πρίστινα εξελίχθηκε πρόωρα σε ντέρμπι κορυφής που θα δώσει σημαντικό προβάδισμα σε όποια ομάδα κερδίσει.

Βαθμολογία

  1. Κόσοβο 3 (2-0)
  2. Ελλάδα 3 (1-0)
  3. Β. Ιρλανδία 0 (0-1)
  4. Κύπρος 0 (0-2)

Η Εθνική ομάδα του Πογιέτ, στο τρίτο του παιχνίδι στον πάγκο καθώς είχαν προηγηθεί τα φιλικά με τη Ρουμανία και το Μαυροβούνιο τον περασμένο Μάρτιο, έβγαλε χαρακτήρα στο γήπεδο. Κυκλοφόρησε την μπάλα, είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική ανασταλτικά όποτε χρειάστηκε καθώς περιόρισε κάθε επιθετική δραστηριότητα των Βορειοϊρλανδών κι ήταν (τόσο όσο) εύστοχη καθώς βρήκε τον δρόμο προς το αντίπαλο τέρμα σε μία από τις λίγες καθαρές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Άλλωστε το ζητούμενο στη μετά Φαν τ' Σχιπ εποχή, απ' τον οποίο μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας σοβαρής ομάδας, είναι η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα προκειμένου, πέραν των εντυπώσεων, να επιτευχθούν και οι στόχοι. Και στο πρώτο ματς η αποστολή εξετελέσθη. Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τον Μπακασέτα στο 39', είχε 1-2 ευκαιρίες για να καθαρίσει τη νίκη νωρίτερα, απειλήθηκε ελάχιστα παρά την πίεση που άσκησαν προς το τέλος οι γηπεδούχοι κι εν τέλει έφτασε στη νίκη που τόσο ήθελε για μια καλή αρχή στο 3ο Nations League.

Ο Πογιέτ αρχικά παρέταξε τη Γαλανόλευκη με 4-2-3-1, ενώ προς το φινάλε του ματς, θέλοντας να διαφυλάξει τα νώτα της ομάδας, έκανε στροφή στο αμυντικογενές 5-3-2, παίζοντας με τρεις στόπερ αλλά και με επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Σημειωτέον ότι το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα πραγματοποίησε ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έχει γεννηθεί κι έχει μεγαλώσει στην Αγγλία αλλά έχει ελληνικές ρίζες.

Β. Ιρλανδία: Πίκοκ, Φαρέλ, Μπράντλεϊ (62' ΜακΓκιν), Τζ. Έβανς, Μπάλαρντ, Λέιν (78' Χιουμ), ΜακΝέιρ, Σ. Ντέιβις, Σαβίλ (78' Σ. Τσαρλς), ΜακΚάν, Λάβερι (62' Λάφερτι), Γουάιτ (71' Τσαρλς).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Ρότα (92' Μπάλντοκ), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Σιώπης (82' Τζαβέλλας), Μπουχαλάκης, Μπακασέτας (69' Κουρμπέλης), Λημνιός (69' Παυλίδης), Μάνταλος, Γιακουμάκης (69' Χατζηγιοβάνης).

Το πρόγραμμα της Εθνικής

Αναλυτικά, το πρόγραμμα αγώνων του ομίλου της Εθνικής:

1η αγωνιστική (2 Ιουνίου)
Κύπρος – Κόσοβο 0-2
Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 0-1

2η αγωνιστική (5 Ιουνίου)
Κύπρος – Β. Ιρλανδία (19:00)
Κόσοβο – Ελλάδα (21:45)

3η αγωνιστική (9 Ιουνίου)
Κόσοβο – Β. Ιρλανδία (21:45)
Ελλάδα – Κύπρος (21:45)

4η αγωνιστική (12 Ιουνίου)
Β. Ιρλανδία – Κύπρος (16:00)
Ελλάδα – Κόσοβο (21:45)

5η αγωνιστική (24 Σεπτεμβρίου)
Β. Ιρλανδία – Κόσοβο (19:00)
Κύπρος – Ελλάδα (21:45)

6η αγωνιστική (27 Σεπτεμβρίου)
Κόσοβο – Κύπρος (21:45)
Ελλάδα – Β. Ιρλανδία (21:45)

Εθνική ομάδαNations Leagueεθνική ΕλλάδαςΓκουστάβο ΠογιέτΕθνική Βόρειας Ιρλανδίας