Αθλητισμός|05.06.2022 10:05

Εθνική ομάδα: Πρόωρος «τελικός» στο Κόσοβο για την πρωτιά στον όμιλο του Nations League

Newsroom

Νωρίς-νωρίς η Εθνική ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ έχει μπροστά της την πρώτη μεγάλη πρόκληση. Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Βόρειας Ιρλανδίας στο Μπέλφαστ με 1-0 αλλά και την επικράτηση του Κοσόβου στην Κύπρο (0-2), το κυριακάτικο (5/6, 21.45, ALPHA TV & Novasports Prime) παιχνίδι της Γαλανόλευκης στην Πρίστινα εναντίον των Κοσοβάρων αποκτά χαρακτήρα πρόωρου «τελικού». Ο Ουρουγουανός τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν καλά ότι σε περίπτωση νίκης θα κάνουν ένα καθαριστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 2ο όμιλο της League C τους Nations League που θα φέρει την Ελλάδα πολύ πιο κοντά στον στόχο της ανόδου στη League B, κάτι δεν επιτεύχθηκε στις δυο προηγούμενες διοργανώσεις.

Ίδια φιλοσοφία για την Εθνική ομάδα

Η Ελλάδα μετά το «διπλό» επί της Β. Ιρλανδίας χάρη στο γκολ του Μπακασέτα στο 39', ψάχνει πρωτίστως νίκη -ή έστω ισοπαλία- προκειμένου να αποκτήσει προβάδισμα ενόψει και των δύο επόμενων εντός έδρας αγώνων που ακολουθούν αμέσως μετά απέναντι στην Κύπρο (9/6) και ξανά με το Κόσοβο (12/6). Το μοναδικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι η δεδομένη απουσία του Κώτσιρα, ο οποίος ένιωσε ενόχληση στον προσαγωγό και τέθηκε νοκ άουτ. Αντιθέτως, ο Μασούρας προπονήθηκε κανονικά και είναι διαθέσιμος μολονότι έχει χάσει αρκετές προπονήσεις.

Η Ελλάδα αναμένεται να παίξει με 4-3-3 κόντρα στο Κόσοβο, όπως συνέβη και στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ είναι πιθανό να γίνουν 1-2 αλλαγές στην ενδεκάδα καθώς είναι δεδομένο ότι ο Πογιέτ θα κάνει ροτέισον καθώς η ομάδα θα δώσει τέσσερα ματς σε διάστημα μόλις έντεκα ημερών.

H παράδοση της Εθνικής ομάδας με το Κόσοβο είναι... φρέσκια καθώς για πρώτη φορά οι δυο χώρες αναμετρήθηκαν το 2020 για το Nations League. Ο απολογισμός της Γαλανόλευκης είναι μια νίκη και τρεις ισοπαλίες. Στο Κόσοβο νίκησε 2-1 τον Σεπτέμβριο του 2020 με τα γκολ του Λημνιού και του Σιόβα, ενώ στο δεύτερο ματς που έδωσε εκτός έδρας τον Σεπτέμβριο του 2021 για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ έμεινε στην ισοπαλία (1-1 με σκόρερ τον Δουβίκα). Στην Αθήνα το Κόσοβο έχει κατορθώσει να αποσπάσει δύο ισοπαλίες σε ισάριθμες αναμετρήσεις (0-0 το 2020 και 1-1 το 2021).

Πιθανές ενδεκάδες

Κόσοβο: Μούριτς, Καστράτι, Ραχμάνι, Κριέζιου, Αλίτι, Ιντρίζι, Λοσάι, Μπερίσα, Ζέγκροβα, Ράσιτσα, Μουρίκι.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα (Μπάλντοκ), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (Κουρμπέλης), Σιώπης, Μάνταλος, Λημνιός, Μπακασέτας, Γιακουμάκης.

Βαθμολογία

  1. Κόσοβο 3
  2. Ελλάδα 3
  3. Βόρεια Ιρλανδία 0
  4. Κύπρος 0

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής

Αναλυτικά, το πρόγραμμα αγώνων του ομίλου της Εθνικής:

1η αγωνιστική (2 Ιουνίου)
Κύπρος – Κόσοβο 0-2
Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 0-1

2η αγωνιστική (5 Ιουνίου)
Κύπρος – Β. Ιρλανδία (19:00)
Κόσοβο – Ελλάδα (21:45)

3η αγωνιστική (9 Ιουνίου)
Κόσοβο – Β. Ιρλανδία (21:45)
Ελλάδα – Κύπρος (21:45)

4η αγωνιστική (12 Ιουνίου)
Β. Ιρλανδία – Κύπρος (16:00)
Ελλάδα – Κόσοβο (21:45)

5η αγωνιστική (24 Σεπτεμβρίου)
Β. Ιρλανδία – Κόσοβο (19:00)
Κύπρος – Ελλάδα (21:45)

6η αγωνιστική (27 Σεπτεμβρίου)
Κόσοβο – Κύπρος (21:45)
Ελλάδα – Β. Ιρλανδία (21:45)

Εθνική ΚοσόβουΕθνική ομάδαεθνική ΕλλάδαςNations League