Αθλητισμός|19.06.2022 20:56

H θρυλική αθλήτρια Κέλι Χολμς περίμενε 34 χρόνια για να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της - «Έβγαλα τον φόβο από μέσα μου»

Newsroom

Η θρυλική αθλήτρια Κέλι Χολμς περίμενε για δεκαετίες προκειμένου να νικήσει το... σκοτάδι και να βγει μπροστά μιλώντας ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της. Η 52χρονη Βρετανίδα, η οποία υπήρξε μια απ' τις κορυφαίες όλων των εποχών στις μέσες αποστάσεις έχοντας γράψει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 800μ. και στα 1.500μ., έδωσε μια συγκλονιστική συνέντευξη στη Sunday Mirror αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε καθώς από τα 18 της ήθελε να μιλήσει και να αποκαλύψει ότι είναι γκέι αλλά φοβόταν να το κάνει ανοιχτά.

«Έχουν υπάρξει πολλές σκοτεινές ημέρες. Το κρατούσα κρυφό επί 34 χρόνια. Υπήρχαν στιγμές που ήθελα να ουρλιάξω και να πω δυνατά ότι είμαι γκέι, αλλά δεν μπορούσα. Τώρα ήρθε η στιγμή να αποκαλύψω τον πραγματικό μου εαυτό. Ήθελα πολύ να βγω και να μιλήσω για το πως αισθάνομαι. Είμαι νευρική που το λέω, αλλά ταυτόχρονα θέλω να εκραγώ από χαρά. Υπάρχουν στιγμές που κλαίω από ανακούφιση, κυρίως γιατί έβγαλα πλέον αυτόν τον φόβο από μέσα μου», δήλωσε αρχικά.

Αναφέρθηκε μάλιστα στο φόβο που ένιωσε κατά την επιστροφή στην πατρίδα της μετά από το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, επειδή είχε θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Βρετανίας και εκείνα τα χρόνια όποιος δήλωνε γκέι έχανε τη θέση του. «Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να με δουν, μέχρι και τανκς από τον στρατό. Το να κερδίσω το χρυσό ήταν ότι ονειρευόμουν από παιδί. Γύρισα από την Αθήνα και μπήκαμε σε ένα λεωφορείο με τα μετάλλια και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν μη τυχόν κάποιος μαρτυρήσει ότι είχα σχέσεις με γυναίκες ενώ ήμουν στον στρατό. Ζούσα στον απόλυτο φόβο».

Και συνέχισε μιλώντας για τις δυσκολίες που βίωσε: «Η συγχωρεμένη η μητέρα μου με ρωτούσε αν ντρεπόμουν που είμαι γκέι και της είπα πως όχι. Με σκότωνε που δεν μπορούσα να μιλήσω. Η ψυχολόγος μου με βοήθησε και σταδιακά κλείσανε αυτά τα τραύματα. Ζούσα ανοιχτά την ζωή μου, αλλά φοβόμουν να μιλήσω δημόσια γι’ αυτό».

γκέιομοφυλοφιλίαστίβος