Άνετη η Μαρία Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στο Wimbledon!
NewsroomΚυριαρχική ήταν η Μαρία Σάκκαρη στο εναρκτήριο παιχνίδι της στο Wimbledon. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στη Ζόι Χάιβς, την οποία κέρδισε εύκολα στα δύο σετ παίρνοντας την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του λονδρέζικου τουρνουά.
Η Σάκκαρη, νούμερο 5 στον κόσμο, επικράτησε της 25χρονης Αυστραλής, νούμερο 571, με 6-1, 6-4 σε 78 λεπτά και περιμένει στη φάση των «64» τη Bουλγάρα Βικτόρια Τόμοβα, νούμερο 112. Το θετικό για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι ότι καθάρισε γρήγορα και δίχως κόπο και έτσι θα μπει ξεκούραστη στο court την Τετάρτη (29/6) δεδομένου ότι το παιχνίδι της με τη Χάιβς μεταφέρθηκε λόγω της βροχής από τη Δευτέρα (27/6) για την Τρίτη (28/6).
Πάντως, έχοντας παίξει αρκετά ματς στο χορτάρι στη διάρκεια της τρέχουας σεζόν, η Σάκκαρη φάνηκε απόλυτα προετοιμασμένη και σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία απέναντι σε μια άπειρη και σαφώς χαμηλότερου επιπέδου τενίστρια, που αγωνίστηκε μόλις για δεύτερη φορά σε κυρίως ταμπλό Grand Slam και πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.
Σάκκαρη: Νούμερο 3 άθλημα στην Ελλάδα το τένις
Η Σάκκαρη δήλωσε μετά τη νίκη της: «Είναι υπέροχο που είμαι πάλι εδώ και είμαι ενθουσιασμένη που βρίσκομαι στον δεύτερο γύρο. Εχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και περιμένω το επόμενο ματς. Το τένις ήταν σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα, αλλά από τότε που εμφανιστήκαμε εγώ και ο Στέφανος, το έχουμε κάνει το Νο.3 άθλημα στη χώρα, πίσω από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και είμαι χαρούμενη γι' αυτό. Οδηγήσαμε το άθλημα σε θετικά μονοπάτια για τη χώρα μας».
- Πύρινος όλεθρος σε Γαλλία και Ισπανία: Χιλιάδες στρέμματα στάχτη - Νέο ευρωπαϊκό καθεστώς οι megafires
- Θολό το τοπίο για τον θάνατο της 42χρονης στη Σύρο: Τι αναμένεται να ρίξει «φως» και οι απολογίες
- Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Είμαι αθώος - Η Μαρία πυροβόλησε τον γιο της και μετά αυτοκτόνησε», λέει ο Ιταλός
- Κύπρος: Σάλος με γιγαντοαφίσα στα εβραϊκά σε αυτοκινητόδρομο - Απεικονίζει Ισραηλινό υποψήφιο πρωθυπουργό