Εθνική πόλο: Οριστικά με τις ΗΠΑ στα προημιτελικά για μια θέση στην τετράδα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ θα είναι -όπως αναμενόταν- η αντίπαλος της Εθνικής πόλο στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Βουδαπέστη. Το παιχνίδι ορίστηκε για το μεσημέρι της Τετάρτης (29/6, 14.00) με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από της ΕΡΤ 2. Παράλληλα, η Εθνική πόλο γυναικών θα αναμετρηθεί το βράδυ της Τρίτης (28/6, 20.30) με την Ολλανδία στην οχτάδα με στόχο τα ημιτελικά.
Οι Αμερικανοί, των οποίων το εμπόδιο θα πρέπει να ξεπεράσει η Εθνική μας για να μπει στην τετράδα και στη διεκδίκηση των μεταλλίων, διέλυσαν το βράδυ της Δευτέρας (27/6) στον χιαστί προκριματικό τη Νότια Αφρική με το εντυπωσιακό 24-2. Οι ΗΠΑ είχαν μετάσχει τις προηγούμενες μέρες στον Δ' Όμιλο της διοργάνωσης, όπου πήραν τη δεύτερη θέση πίσω από τη Σερβία. Τα αποτελέσματά τους εκεί ήταν: ΗΠΑ - Σερβία 13-17, Καζακστάν - ΗΠΑ 4-17, ΗΠΑ - Αυστραλία 14-9.
Νίκες των φαβορί είχαμε και στους υπόλοιπους σημερινούς χιαστί αγώνες. Το Μαυροβούνιο δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην Ιαπωνία, αλλά με κορυφαίο τον τερματοφύλακα Ντέγιαν Λάζοβιτς (20 αποκρούσεις!) επικράτησε με 10-9 και πέρασε στους 8, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. Η Ιταλία ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο της Αυστραλίας (17-6) και ετοιμάζεται για μάχη απέναντι στην οικοδέσποινα Ουγγαρία, ενώ η Κροατία επιβλήθηκε 13-7 της Γεωργίας και θα παίξει στο μεγάλο ντέρμπι των προημιτελικών με τη Σερβία.
«Σκοντάφτει» ξανά στον Ευαγγελισμό η Γραμμή 4 του Μετρό - Απειλείται με νέες καθυστερήσεις το έργο
Στο… γαλάζιο DNA στοχεύει η κυβέρνηση: Γιατί φούντωσαν τα σενάρια πρόωρων εκλογών - Τι θα κάνει ο Σαμαράς
Μόνο 50 άνθρωποι παγκοσμίως: 11χρονος αιμορραγεί από τα μάτια, τη μύτη και τα αυτιά - Η σπάνια ασθένεια
Πάντα ορεκτικό, προσοχή στα πιάτα ημέρας - 14 συμβουλές κριτικών εστιατορίων για το τέλειο γεύμα έξω
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr





