Αθλητισμός|29.06.2022 14:43

«Καμπάνες» κεκλεισμένων των θυρών για τον τελικό Κυπέλλου: Τρεις αγωνιστικές στον ΠΑΟΚ, δύο στον Παναθηναϊκό!

Newsroom

Βαριές «καμπάνες» έριξε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ τον περασμένο Μάιο. Με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 75.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Δικέφαλος και με δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 64.167 το Τριφύλλι σύμφωνα με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής. Αντίθετα απαλλάχθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ , Μάκης Γκαγκάτσης.

Ο ΠΑΟΚ στην απολογία του είχε κάνει λόγο για αλόγιστη χρήση βίας από πλευράς αστυνομίας, ενώ είχε καταγγείλει επίθεση στα αποδυτήρια, ενώ και ο Παναθηναϊκός είχε υποστηρίξει ότι «κάποια επεισόδια θα είχαν αποτραπεί αν η Αστυνομία έκανε τη δουλειά της».

Η απόφαση της Πειθαρχικής

Ωστόσο, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είχε διαφορετική άποψη. Κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Επιβάλλει σε βάρος της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός χρηματική ποινή συνολικού ύψους 64.167 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές (Τελικός Κυπέλλου της 21/05/2022 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).

Επιβάλλει σε βάρος της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. χρηματική ποινή συνολικού ύψους 75.000 ευρώ και συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για τρεις (3) αγωνιστικές (Τελικός Κυπέλλου της 21/05/2022 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).

Απαλλάσσει τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. Χρυσόστομο Γκαγκάτση από την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση.

επεισόδιαΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚτελικός κυπέλλουΚύπελλο Ελλάδας