Αθλητισμός|11.07.2022 23:50

Οριστικά παρελθόν απ' τον Παναθηναϊκό ο Φεντερίκο Μακέντα μετά από μια τετραετία

Newsroom

Παρελθόν αποτελεί απ' τον Παναθηναϊκό ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος και θα συνεχίσει την καριέρα του στην τουρκική Ανκαραγκουτσού. Οι Πράσινοι αποδέσμευσαν τον Ιταλό φορ αντί περίπου 200.000 ευρώ κι ενός ποσοστού μεταπώλησης 15% κι ετοιμάζονται για να ενισχυθούν στη γραμμή κρούσης.

Ο 31χρονος άσος, ο οποίος αποκτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 και σκόραρε 40 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε μια τετραετία, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον σύλλογο της Άγκυρας με αποδοχές 850.000 ευρώ. Μάλιστα εκεί θα βρει δύο πρώην συμπαίκτες που είχε στο Τριφύλλι, τον Τάσο Χατζηγιοβάνη και τον Γκαϊάς Ζαχίντ. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός εξοικονομεί απ' το συμβόλαιό τού Ιταλού φορ περίπου 900.000 ευρώ, ποσό που ενδεχομένως θα διατεθεί για τον αντικαταστάτη του.

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός επιθετικός αγωνίστηκε για μία τετραετία με τη φανέλα του Τριφυλλιού, από τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν και εντάχθηκε στο σύλλογο. Κατέγραψε 116 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέτυχε 40 γκολ, επίδοση που τον κατατάσσει στην 6η θέση όλων των εποχών στους ξένους σκόρερ του Παναθηναϊκού. Πέραν των αγωνιστικών επιδόσεων, ο Κίκο ξεχώρισε για το ήθος και την προσωπικότητά του. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του» ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το αντί του Μακέντα

Απ' την πλευρά του ο παίκτης δεν έκρυψε τη συγκίνησή του στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα στα social media: «Τι να πεις σε στιγμές όπως αυτή; Είναι πολύ δύσκολο να προσπαθήσω να βρω τις κατάλληλες λέξεις, τα συναισθήματα είναι πάρα πολλά για να εκφραστούν. Είμαι μέρος της ιστορίας ενός μεγάλου κλαμπ και αυτό είναι κάτι που με κάνει περήφανο! Όταν έφτασα στην αρχή, εγώ και η ομάδα ήμασταν σε παρόμοια κατάσταση, λες και χρειαζόμασταν ο ένας τον άλλο για να βρεθούμε ξανά στο σωστό δρόμο…

Υπήρξαν πολλές σπουδαίες στιγμές αλλά και κακές φυσικά, όμως πάντα έδινα τα πάντα μέσα κι έξω απ’ το γήπεδο για να εκπροσωπήσω το σύλλογο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σίγουρα κρατάω τις καλές αναμνήσεις μαζί μου για την υπόλοιπη ζωή μου!!! Θέλω να ευχαριστήσω όποιον με βοήθησε για να πετύχω τους στόχους μου. Προπονητές, ιατρικό τιμ, προσωπικό, συμπαίκτες και οπαδούς, όλοι θα έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου!

Η Ελλάδα μου έδωσε αγάπη και στήριξη και δε θα το ξεχάσω ποτέ. Όμως το ποδόσφαιρο απαιτεί αλλαγές και για κάποιους λόγους ήρθε η ώρα για τη δική μου αλλαγή. Είναι πολύ δύσκολο για μένα να λέω αντίο μετά από 4 χρόνια, οπότε θα πω, μέχρι να συναντηθούμε ξανά φίλοι μου… Ευχαριστώ για όλα. Με αγάπη».

ΤουρκίαΦεντερίκο ΜακένταΠαναθηναϊκόςΑνκαραγκουτσού