Αθλητισμός|23.07.2022 10:45

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ από την Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν

Newsroom

Η Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα με εμπόδια για τέταρτη φορά στην καριέρα της, αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Όρεγκον.

Η 22χρονη Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης ανέβασε ξανά τον πήχη με 50.68, αφήνοντας πίσω της, την Ολλανδή χάλκινη Ολυμπιονίκη Φέμκε Μπολ που εξασφάλισε το ασημένιο με 52.27. Η πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ των ΗΠΑ, Νταλάιλα Μουχάμαντ, έφτασε στην τρίτη θέση και στο χάλκινο μετάλιο, με 53.13, την καλύτερη επίδοσή της για φέτος.

Είναι το τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ που σημειώνει η ΜακΛάφλιν στο «Χέιγουορντ Φιλντ». Το πρώτο ήρθε στους αγώνες πρόκρισης των ΗΠΑ του 2021 για τους Ολυμπιακούς, όταν σημείωσε 51.90 για να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ 52.16 που είχε η Μουχαμάντ όταν κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο του 2019 μπροστά από τη συμπατριώτισσά της.

Λίγο περισσότερο από ένα μήνα αργότερα, η ΜακΛάφλιν έτρεξε 51.46 για να κερδίσει τον Ολυμπιακό τίτλο στο Τόκιο και έσπασε το ρεκόρ για τρίτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα των ΗΠΑ στο Γιουτζίν στις 25 Ιουνίου, με χρόνο 51.41.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέσσερα χρόνια από τη φωτιά στο Μάτι: Όσο υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί και Έλληνες πολίτες αυτός ο τόπος θα καίγεται

Ορια ηλικίας στο δημόσιο: Για ποιους θα καταργηθεί η σύνταξη πριν τα 62

Νύχτα έντασης στα Εξάρχεια: Επεισόδια, χημικά, κυνηγητό, προσαγωγές και καταγγελίες για υπέρμετρη αστυνομική βία

Τα μαγευτικά Λαλάρια της Σκιάθου: Μία από τις 50 καλύτερες παραλίες σε ολόκληρο τον κόσμο

στίβοςπαγκόσμιο ρεκόρειδήσεις τώρα