Αθλητισμός|15.02.2019 13:49

Χιμένεθ: «Τελικός για την ΑΕΚ το ματς με τον Ολυμπιακό»

Σταύρος Καζαντζόγλου

Αντιμέτωπος με την πρώτη μεγάλη πρόκληση της τρίτης θητείας του στον πάγκο της ΑΕΚ βρίσκεται ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός θα οδηγήσει τους «κιτρινόμαυρους» στο ντέρμπι της Κυριακής (17/2) με τον Ολυμπιακό και ξέρει καλά ποιο είναι το διακύβευμα. «Προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο στο ρολόι. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να μην επικεντρωθώ σε ότι έχει γίνει γιατί δεν έχουμε χρόνο να το αξιολογήσουμε. Τώρα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να δείξουμε τη διάθεση μας και να πάρουμε το καλύτερο. Είναι σίγουρα ένας τελικός. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε για να μην χάσουμε την τρίτη θέση και να παλέψουμε για τη δεύτερη. Πρέπει να πάμε όμως βήμα βήμα. Αν προσπαθήσεις να βελτιωθείς άμεσα τότε μπορείς να σκοντάψεις», είπε ο Ισπανός τεχνικός κατά την καθιερωμένη συνέντευξη στη Nova.

Ο Χιμένεθ δεν έδωσε μεγάλη σημασία στο χθεσινό (14/2, 2-2) ματς του Ολυμπιακού με την Ντινάμο Κιέβου. «Αυτό τώρα είναι παρελθόν. Ο Ολυμπιακός πάντα είχε καλούς παίκτες και έχει καλό προπονητή. Οπότε θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς έχουμε τις δικές μας αξίες και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα πέρσι είχε ψυχή και δεν τα παρατούσε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Για να έχεις όμως αυτή την ψυχή πρέπει να έχεις πολύ καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση. Πέρσι την είχαμε και φέτος πρέπει να προσπαθήσουμε να την έχουμε και πάλι».

Ενθουσιώδης μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία έδειξε και ο Λούκας Μπογέ. «Η ψυχολογία μας είναι καλή. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό, ήταν πάντα πολύ καλό. Το τελευταίο διάστημα είχαμε καλά αποτελέσματα και είμαστε πολύ καλά. Είναι αλήθεια ότι ο Χιμένεθ έχει μια πολύ καλή επαφή. Είναι ένας προπονητής που προσπαθεί να είναι σε επαφή με τον ποδοσφαιριστή και να πάρει το καλύτερο από τον καθένα. Δεν αφορά μόνο το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό αλλά και το ότι θα κρίνει πολλά για τη δεύτερη θέση. Αν κερδίσουμε θα καταφέρουμε να μειώσουμε τη διαφορά».

ΟλυμπιακόςΜανόλο ΧιμένεθΛούκας ΜπογέΑΕΚ