Αθλητισμός|03.08.2022 00:00

Champions League: Τρομερή ξανά η Μακάμπι Χάιφα, στέλνει τον Απόλλωνα Λεμεσού στο δρόμο του Ολυμπιακού

Newsroom

Μετά την εμφατική πρόκριση με τον Ολυμπιακό στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, η Μακάμπι Χάιφα συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις συντρίβοντας με 4-0 τον Απόλλωνα Λεμεσού στην έδρα της. Oυσιαστικά έκλεισε από τώρα θέση για τα play off. Εκεί, όπως όλα δείχνουν, θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος έκανε... περίπατο απέναντι στην Πιούνικ από την Αρμενία, επικρατώντας με 5-0.

Παράλληλα, η επικείμενη πρόκριση της Μακάμπι Χάιφα στέλνει τον Απόλλωνα Λεμεσού πάνω στο... ζευγάρι του Ολυμπιακού με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Κι εφόσον οι Ερυθρόλευκοι περάσουν την ομάδα από τη Σλοβακία, θα βρουν στο δρόμο τους τους περσινούς πρωταθλητές Κύπρου στα play off του Europa League, με έπαθλο μία θέση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η ισραηλινή ομάδα δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία απέναντι στον Απόλλωνα, ο οποίος «κατέρρευσε» μετά και την αποβολή του Γιοβάνοβιτς στο 60' με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε η Μακάμπι από το αυτογκόλ του Πεϊμπερνς (38') και το γκολ του Μοχάμεντ (54'), ανέβηκε στο 4-0 με... συνοπτικές διαδικασίες χάρις στο δεύτερο τέρμα του Μοχάμεντ (62') και το γκολ του Πιερό (79').

Λίγη ώρα αργότερα ο Ερυθρός Αστέρας έκανε... φύλλο και φτερό την Πιούνικ, επικρατώντας με 5-0 στο Βελιγράδι, χάρις στο χατ-τρικ του Μπουκαρί (29', 44', 71') και τα δύο γκολ των Κάνγκουα (33') και Μίτροβιτς (78'). Στο 90' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη από πλευράς Ερυθρού Αστέρα ο Ρόντιτς.

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε και η Ντιναμό Κιέβου Κιέβου, που νίκησε με 1-0 την Στουρμ Γκρατς σε παιχνίδι που διεξήχθη (λόγω του πολέμου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή) στο Λοτζ της Πολωνίας. Το μοναδικό τέρμα της ουκρανικής ομάδας σημείωσε ο Καραβάεφ στο 28'.

Αποτελέσματα

Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)-Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία) 5-0 (33΄ Βέτλεσεν, 36΄ Πελεγκρίνο, 58΄ Σάλβεσεν, 61΄ Χοϊμπράατεν, 90'+3 Έσπεγιορντ)

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) 1-1 (34΄ Οβούσου - 17΄ Μπολί)

Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) 4-0 (38΄ αυτ. Πεϊμπέρνς, 54΄, 62΄ Μοχάμεντ, 79΄ Πιερό)

Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία)-Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) 1-0 (28΄ Καραβάεφ)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Πιούνικ Ερεβάν (Αρμενία) 5-0 (29΄, 44΄, 71΄ Μπουκαρί, 33΄ Κάνγκουα, 78΄ Μίτροβιτς)

Η πρώτη πράξη στο Conference League

Στο μεταξύ, για το Europa Conference League, ένα πεντάλεπτο ήταν αρκετό στη Βίμποργκ για να πάρει σκορ πρόκρισης απ' τον πρώτο κιόλας αγώνα με την Β36 Τορσχάβν απ' τα Ν. Φαρόε (3-0), διασφαλίζοντας ουσιαστικά τη θέση της στα play off. Ο Γιένσεν στο 21' με πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους Δανούς και οι Λίμανς (48') και Εντιονέ (52') «σφράγισαν» με άλλα δύο γκολ την εύκολη νίκη της Βίμποργκ.

Αντίθετα, «θύμα» έκπληξης έπεσε η αυστριακή Βόλφσμπεργκερ, που «κόλλησε» στο 0-0 με την Γκζίρα Γιουνάιτεντ από τη Μάλτα στην έδρα της και πλέον θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ πιο σοβαρή στη ρεβάνς, φεύγοντας με «διπλό» απ' τους νησιώτες, εάν δεν θέλει να τερματιστεί άδοξα η εφετινή ευρωπαϊκή πορεία της. Η Στεάουα Βουκουρεστίου δυσκολεύτηκε λίγο, αλλά νίκησε εντέλει εκτός έδρας με 1-0 τη σλοβακική Ντουνάισκα, χάρις στο γκολ του Ταμ στο 69'. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 68' λόγω αποβολής του Κρούζλιακ με δεύτερη κίτρινη.

Τέλος, ανοικτούς... λογαριασμούς άφησαν για τη ρεβάνς στην Πορτογαλία η Ρίγα και η Ζιλ Βισέντε, που έμειναν στο 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 18' με τον Αουρέλιο, όμως οι Πορτογάλοι έφεραν το ματς στα ίσα με τον Μποσέλι στο 63'.

Αποτελέσματα

Ρίγα (Λετονία)-Ζιλ Βισέντε (Πορτογαλία) 1-1

Βίμποργκ (Δανία)-Β36 Τόρσχαβν (Νησιά Φαρόε) 3-0

Βόλφσμπεργκερ (Αυστρία)-Γκζίρα Γιουνάιτεντ (Μάλτα) 0-0

Ντουνάισκα (Σλοβακία)-Στεάουα (Ρουμανία) 0-1

ΜακάμπιΝτινάμο ΚιέβουΑπόλλων ΛεμεσούChampions LeagueΕρυθρός ΑστέραςΜπόντο Γκλιμτ