Αθλητισμός|11.08.2022 10:54

Παναθηναϊκός: Θέλει το «τέλειο» ματς στη Λεωφόρο απέναντι στη Σλάβια Πράγας για μια ιστορική ανατροπή

Newsroom

Με ένα 2-0 εις βάρος του και απέναντι σε μια εξαιρετική και έμπειρη στα Κύπελλα Ευρώπης ομάδα, ο Παναθηναϊκός ψάχνει την υπέρβαση στη Λεωφόρο. Οι Πράσινοι υποδέχονται τη Σλάβια Πράγας (11/8, 20.30, Cosmote Sport 2) και ψάχνουν το... τέλειο ματς για υπερκαλύψουν τη νίκη των Τσέχων με 2-0 στο παιχνίδι της Πράγας. Είναι η τελευταία ευκαιρία της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προκειμένου να μην αποκλειστεί πρόωρα απ' το Europa Conference League στην πρώτη παρουσία του Τριφυλλιού στα ευρωπαϊκά γήπεδα έπειτα από μια πενταετία.

Οι Πράσινοι κατά το παρελθόν έχουν πετύχει ορισμένες μεγάλες προκρίσεις έχοντας επιστρέψει από πιο δύσκολα σκορ, όμως ήταν άλλες εποχές, άλλες ομάδες κι ένας Παναθηναϊκός πιο έμπειρος και πιο... ευρωπαίος. Στην πορεία προς τον τελικό του Γουέμπλεϊ το '71 το Τριφύλλι έκανε ανατροπή με 3-0 στην ήττα με 4-1 στο Βελιγράδι απ' τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ το 1987-88 επικράτησε 5-1 της Χόνβεντ μολονότι είχε χάσει 5-2 στη Βουδαπέστη. Το καλοκαίρι του 2005 η ήττα με 3-1 απ' τη Βίσλα Κρακοβίας γύρισε στο ΟΑΚΑ κι έγινε θρίαμβος με 4-1 στην παράταση, ενώ η έτερη ήττα με 3-1 απ' τη Σπάρτα Πράγας το καλοκαίρι του 2009, δεν στάθηκε ικανή για να αποκλείσει τον ΠΑΟ που επικράτησε 3-0 στο ΟΑΚΑ.

Οι Πράσινοι θα έχουν ένα ένθερμο κοινό στο πλευρό τους καθώς το sold out έγινε μέσα σε λίγη ώρα αλλά σ' αυτά τα ματς δεν αρκεί μόνο η εξέδρα. Ο Παναθηναϊκός καλείται να παίξει καλύτερα και κυρίως πιο αποτελεσματικά συγκριτικά με το κακό παιχνίδι που έκανε στην Πράγα. Ψάχνει ένα... τέλειο ματς καθώς αφενός πρέπει να κρατήσει τη Σλάβια μακριά απ' το γκολ, αφετέρου ψάχνει τουλάχιστον δύο τέρματα προκειμένου να ισοφαρίσει το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Το πλάνο του Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία της ομάδας του. Ο μοναδικός στον οποίο δεν μπορεί να υπολογίζει είναι ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, ο οποίος αποβλήθηκε στο 40ό λεπτό του αγώνα της Πράγας. Αυτή τη φορά ο Σέρβος τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του ετοιμοπόλεμους τους Μπαρτ Σένκεφελντ και Χουάνκαρ που ξεπέρασαν τις ιώσεις τους και είναι έτοιμοι, ενώ ετοιμάζεται να δώσει στον νεαρό Γιώργο Βαγιαννίδη τη θέση του Παλάσιος στο δεξιό «φτερό» της επίθεσης αλλά και φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον Άντραζ Σπόραρ. Αυτές αναμένεται είναι και οι τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα του Τριφυλλιού σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, με τους Μπρινιόλι, Κώτσιρα, Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Κουρμπέλη, Τσέριν και Αϊτόρ να διατηρούν τις θέσεις τους.

Την 25μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τη ρεβάνς με τη Σλάβια συγκροτούν οι: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Καρλίτος, Γκάνεα, Σάντσες, Τσέριν, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Σαρδέλης, Φρόκου, Ηλιάδης και Καμπετσής.

Σλάβια ΠράγαςEuropa Conference LeagueΠαναθηναϊκός