Αθλητισμός|13.08.2022 22:51

ΠΑΟΚ: Τελική πρόβα πριν απ' την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με νίκη επί του Βόλου

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 του Βόλου σε φιλική αναμέτρηση πριν απ' την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με δύο γκολ και ασίστ από τους φορ του.

Εξ αρχής ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε εστιάσει στο κομμάτι της επίθεσης προκειμένου να βγάλει κάποια πρώτα συμπεράσματα για το επίπεδο της ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών του δεδομένου πως αμυντικά τα δεδομένα -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- είναι συγκεκριμένα. Και η αλήθεια είναι πως οι φορ του (σε μία περίοδο που η συζήτηση για επιθετικό έχει «φουντώσει»), Μπράντον Τόμας, Νέλσον Ολιβέιρα και Γιώργος Κούτσιας έβαλαν το... λιθαράκι τους στην φιλική νίκη επί του Βόλου με 3-1.

Όπως το συνηθίζει σε όλα του τα φιλικά παιχνίδια, ο προπονητής του ΠΑΟΚ μοίρασε το χρόνο στους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, στο πρώτο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τους Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κάργα, Τσαούση, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Σβαμπ και Ντάντας συνέθεσαν τα χαφ με τον Αουγκούστο στο «δέκα» και τους Νάρεϊ - Μπίσεσβαρ στις πτέρυγες.

Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος έδωσε την ασίστ στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ για το 1-0 του Δικεφάλου στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο β΄ημίχρονο ο ΠΑΟΚ άλλαξε πρόσωπα και ειδικά μεσοεπιθετικά αλλά και πάλι μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή του. Στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης, από «κλέψιμο» και ασίστ του Ομάρ Ελ Καντουρί, ο Νέλσον Ολιβέιρα φώναξε παρών επιθετικά για το 2-0 του ΠΑΟΚ με μονοκόμματο σουτ!

Με τη σειρά του, ο Πάολο Φερνάντες του Βόλου εμφανίστηκε εκ νέου «ζεστός» και μείωσε για τους φιλοξενούμενους σε 2-1, με τον Οσβάλντ Τανσό να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα για την ετοιμότητα του γκρουπ του. Το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον βενιαμίν -φορ- του Δικεφάλου, Γιώργο Κούτσια, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Σαφώς σε ένα φιλικό χωρίς την παρουσία κόσμου και Τύπου, η αναμέτρηση έχει τη δική της σπουδαιότητα μόνο για τους προπονητές δεδομένου πως είχαν μία καλή ευκαιρία να αποτυπώσουν στο γήπεδο όλα όσα σκέφτονται και κυρίως όσα δουλεύουν εδώ και αρκετές ημέρες.

Εκείνο που κρατάει κανείς, μία εβδομάδα ακριβώς πριν την σέντρα του φετινού πρωταθλήματος, είναι πως επέστρεψε σε πρώτη φάση ο Ομάρ Ελ Καντουρί, τίθεται στην διάθεσή του Ραζβάν Λουτσέσκου και οι φορ της ομάδας δίνουν ένα πρώτο δείγμα γραφής σε ένα μομέντουμ που βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων και αποτελούν ένα από τα βασικά ερωτηματικά για τον ΠΑΟΚ, με απολογισμό δύο τερμάτων, μίας ασίστ!

Α Ημίχρονο ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι , Λύρατζης , Ίνγκασον , Κάργας , Τσαούσης , Σβαμπ , Ντάντας , Ντόουγκλας , Μπίσεσβαρ , Νάρεϊ , Τόμας.

Β Ημίχρονο ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι , Σάστρε , Ίνγκασον (82? Παναγιώτου), Κουλιεράκης , Βιεϊρίνια , Κούρτιτς , Σοάρες , Ελ Καντουρί (75? Κουαλιάτα ), Νάρεϊ (61? Α.Ζίβκοβιτς ), Κωνσταντέλιας , Ολιβέιρα (75? Κούτσιας ).

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα, Ματίγια, Τσοκάνης, Πάολο Φερνάντες, Ντέλετιτς, Βίκτορ Φερνάντες, και Φαν Βέερτ. Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Σιέλης, Ουεντραόγκο, Μεσκίδα, Τσέλιος, Μπογκντάνοβιτς, Μεταξάς και Τάχατος.

φιλικόΠΑΟΚΒόλος ΝΠΣειδήσεις τώρα