Αθλητισμός|14.08.2022 00:00

Γκέλα στην πρεμιέρα για την Μπαρτσελόνα του Λεβαντόβσκι - Κόλλησε στο μηδέν με Ράγιο Βαγιεκάνο

Newsroom

Γκέλαρε με το «καλημέρα» στη La Liga η νέα Μπαρτσελόνα του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Το Καμπ Νόου γέμισε ασφυκτικά για τον Πολωνό σούπερ σταρ και τα υπόλοιπα αστέρια των Μπλαουγκράνα, η δίψα για την πρώτη νίκη της σεζόν ήταν τεράστια, όμως η μαχητική Ράγιο Βαγιεκάνο στάθηκε όρθια και κράτησε στο απόλυτο μηδέν την ομάδα του Τσάβι, που ήθελε αλλά δεν μπορούσε, ενώ τελείωσε το ματς και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σέρχιο Μπουσκέτς στις καθυστερήσεις. Ο Κεσί σκόραρε για την Μπάρτσα στο 88' αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ, ενώ στο 95' δίχτυα βρήκε κι ο Σάλβι για τους φιλοξενούμενους και πάλι όμως ήταν εκτός θέσης.

Προηγουμένως, τα γκολ του νεαρού Νίκολας Τζάκσον στο 49΄ και του Αλεξ Μπαένα στο 81' και στο 90΄, αλλά και ορισμένες καθοριστικές επεμβάσεις του τερματοφύλακα Ρούγι, επέτρεψαν στη Βιγιαρεάλ να αρχίσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ουνάι Εμερι επικράτησε 3-0 στο «Χοσέ Θορίγια» της Βαγιαδολίδ και χάλασε την επιστροφή των γηπεδούχων στη La Liga μετά από απουσία ενός έτους.

Επίσης, ισόπαλες 2-2 ανδείχθηκαν Θέλτα και Εσπανιόλ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 στο 63΄ με τέρματα των Άσπας (+45΄) και Πασιένσια αλλά η Εσπανιόλ κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας χάρη σε γκολ των Εσπόσιτο και Χοσέλου με πέναλτι στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Η αυλαία του ισπανικού πρωταθλήματος άνοιξε με σημαντική νίκη της Οσασούνα επί της Σεβίλλης με 2-1 (9΄ Άβιλα, 74΄ πεν. Όροθ - 11΄ Μιρ).

La Ligaειδήσεις τώραΒιγιαρεάλΜπαρτσελόναΡόμπερτ ΛεβαντόφσκιΡάγιο Βαγεκάνο