Αθλητισμός|17.08.2022 19:16

Ελληνικός θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης - Ασημένιος ο Απόστολος Χρήστου στα 100μ. ύπτιο

Newsroom

Μόλις μια μέρα μετά το χρυσό στα 50μ. ύπτιο, ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε και δεύτερο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε καταπληκτική κούρσα στον τελικό των 100μ. ύπτιο αλλά αυτή τη φορά τερμάτισε δεύτερος πίσω απ' τον Ιταλο Τσεκόν, τον οποίο είχε νικήσει στα 50μ..

Όλα κρίθηκαν και πάλι στην τελευταία χεριά. Με χρόνο 52.24 έχασε από τον πρωταθλητή κόσμου και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ σε μια καταπληκτική κούρσα. Ο Ιταλός τερμάτισε σε 52.21 και χάρισε στη χώρα του τον ευρωπαϊκό τίτλο για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Γάλλος Γιοάν Εντόι Μπρουάρ με 52.92.

Η ελληνική κολύμβηση πανηγύρισε δύο μετάλλια μέσα σε λίγα λεπτά στη Ρώμη καθώς στην προηγούμενη κούρσα, ο Κριστιάν Γκολομέεβ τερμάτισε τρίτος στον τελικό των 50μ. ελεύθερο. Παράλληλα, ήταν το τέταρτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή σε αυτό το Ευρωπαϊκό καθώς το χάλκινο κατέκτησε και η ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο κόμπο.

Ο Χρήστου, μετά από τρία διαδοχικά χάλκινα μετάλλια στα 100μ. ύπτιο σε Ευρωπαϊκά και το χρυσό στα 50μ. ύπτιο στον αγώνα της Τρίτης (16/8), κατέκτησε ένα πέμπτο μετάλλιο, αυτή τη φορά ασημένιο. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν απ' τους πιο επιτυχημένους Έλληνες κολυμβητές.

Ο Χρήστου ισοφάρισε την καλύτερη παρουσία Ελληνα κολυμβητή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επαναλαμβάνοντας με... καρμπόν το επίτευγμα του Αρη Γρηγοριάδη, ο οποίος το 2008 στο Αϊντχόφεν είχε κερδίσει ακριβώς τα ίδια μετάλλια (χρυσό στα 50μ. ύπτιο, ασημένιο στα 100μ.)!

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού ΣτίβουκολύμβησηΑπόστολος Χρήστου