Αθλητισμός|20.08.2022 12:44

Ανεπανάληπτος θρίαμβος της Ντρισμπιώτη - Χρυσό και στα 20 χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό

Newsroom

Δεν έχει προηγούμενο ο θρίαμβος της φοβερής και τρομερής Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! Η κορυφαία Ελληνίδα βαδίστρια μετά το χρυσό στα 35χλμ. βάδην, πήρε την πρωτιά και στα 20 χλμ. βάδην. Ένα ανεπανάληπτο νταμπλ που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Η Καρδιτσιώτισσα πρωταθλήτρια στα 38 της χρόνια εντυπωσίασε την Ευρώπη τερματίζοντας σε 1.29.03 και πανηγύρισε το δεύτερο προσωπικό χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση και το τρίτο της Ελλάδας στους αγώνες του Μονάχου καθώς θριάμβευσε κι ο Μίλτος Τεντόγλου. Η χώρα μας που έχει τέσσερα μετάλλιο σ' αυτούς τους αγώνες με το ασημένιο της Στεφανίδη, έφτασε συνολικά τα 33 στους Πανευρωπαϊκούς.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είχε μείνει λίγα μέτρα πίσω από το προπορευόμενο γκρουπ (στη 10η θέση) στα 10 χλμ., αλλά σταδιακά άρχισε ν' ανεβάζει τον ρυθμό της μπαίνοντας τελικά στην πρώτη τριάδα μετά το 11ο χλμ. Έμεινε σταθερά στο πρώτο γκρουπ, ακολουθώντας τη συμβουλή του προπονητή της να μην ανοίξει τον ρυθμό της παραπάνω για να κρατήσει δυνάμεις καθώς προερχόταν απ' την υπερπροσπάθεια των 35χλμ..

Η... επίθεση άρχισε στο 17ο χλμ., όπου έφυγε πρώτη αφήνοντας πίσω την Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθούσε η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε στο τελευταίο χιλιόμετρο. Όσο κατάπινε τα μέτρα η Αντιγόνη μεγάλωνε τη διαφορά της και με το χαμόγελο στα χείλη διένυσε τα τελευταία μέτρα προτού περάσει τη γραμμή τερματισμού. Ένας ανεπανάληπτος ελληνικός θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου από μια γυναίκα με μοναδική δύναμη ψυχής!

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο με +0.17΄΄ από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και το χάλκινο η η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε με +0.22 από την Ελληνίδα.

Παράλληλα, η Χριστίνα Παπαδοπούλου κατέκτησε τη 12η θέση στα 20χλμ βάδην και παρά τον τραυματισμό της στο ισχίο δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη με την θέση και την απόδοσή της. Η Ελληνίδα αθλήτρια ωστόσο στάθηκε στην απόδοση της συναθλήτριάς της, Αντιγόνης Ντρισμπιώτη με την οποία προπονούνται μαζί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Παπαδοπούλου: «Μπήκαμε συντηρητικά στον αγώνα. Δυστυχώς είμαι με μία φλεγμονή στο ισχίο αλλά ευχαριστήθηκα την κούρσα μου. Είμαι ευχαριστημένη με την θέση που πήρα. Φτάνοντας προς τον τερματισμό έπαθα σοκ όταν είδα την Αντιγόνη. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τι έχει κάνει και μου έδωσε μεγάλη ώθηση. Αποτελεί μεγάλο παράδειγμα για εμάς. Έχουμε ταιριάξει πολύ σαν χαρακτήρες και βγάλαμε δύσκολες προπονήσεις. Έχουμε χαρεί και κλάψει μαζί. Είμαστε πλέον αδελφές. Έχω πάθει την πλάκα μου με την Αντιγόνη».

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβουΑντιγόνη Ντρισμπιώτηειδήσεις τώρα