Αθλητισμός|24.08.2022 00:20

Champions League: Ολοκλήρωσε την έκπληξη η Μακάμπι Χάιφα - Πέρασε στους ομίλους μαζί με Μπενφίκα και Πλζεν

Newsroom

Η Μακάμπι Χάιφα ολοκλήρωσε το... θαύμα της! Έπειτα από ένα καταπληκτικό ματς που έγινε στο Βελιγράδι, η ισραηλινή ομάδα, η οποία απέκλεισε τον Ολυμπιακό, ξεπέρασε και το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα στα πλέι οφ και έκλεισε θέση για τους ομίλους του Champions League. Μάλιστα τα κατάφερε με αυτογκόλ στο 90' οπότε ισοφάρισε 2-2!

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την «καυτή» έδρα τους προηγήθηκαν 2-0, όμως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Μακάμπι μείωσε (2-1) με τον πρώην παίκτη του Άρη, Ντάνιελ Σούντγκρεν κι ενώ δευτερόλεπτα πριν ο γκολκίπερ του Αστέρα, Μπόργιαν είχε αποκρούσει πέναλτι του Χαζίζα. Στο β΄ ημίχρονο τίποτα δεν άλλαξε κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα ακολουθούσε παράταση λόγω της νίκης με 3-2 της Μακάμπι στο Ισραήλ. Ωστόσο στο 90' ο Παβκόβ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από εκτέλεση φάουλ του Σέρι διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 που έστειλε τη Μακάμπι Χάιφα ξανά στους ομίλους μετά από 12 χρόνια.

Παράλληλα, μετά από δύο σεζόν με διαδοχικές ευρωπαϊκές επιτυχίες, η Βικτόρια Πλζεν επέστρεψε με εμφατικό τρόπο. Οι πρωταθλητές Τσεχίας επικράτησαν 2-1 με ανατροπή της Καραμπάχ και προκρίθηκαν στους ομίλους του Champions League, ενώ ολοκλήρωσαν τους προκριματικούς με πέντε νίκες και μια ισοπαλία (το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι).

Τέλος, στη Λισαβόνα η Μπενφίκα «σφράγισε» την πρόκριση με 3-0 επί της Ντιναμό Κιέβου (και συνολικό σκορ 5-0), με τον Νταβίντ Νέρες να σκοράρει για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα.

Αποτελέσματα - Σκόρερ

  • Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 2-1

(58΄ Κόπιτς, 72΄ Κλίμεντ - 38΄ Όζομπιτς)

  • Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 2-2

(27΄ Πέσιτς, 43΄ Ίβανιτς - 45+4΄ Σούντγκρεν, 90΄αυτ. Πάβκοβ)

  • Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 3-0

(27΄ Οταμέντι, 40΄ Ράφα Σίλβα, 42΄ Νέρες)

Τέλος η Ευρώπη για ΑΠΟΕΛ

Στο Conference League, ο ΑΠΟΕΛ πλησίασε μια επική ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε κι έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η κυπριακή ομάδα επικράτησε 3-2 της σουηδικής Τζουργκάρντεν στα πλέι οφ, όμως η ήττα με 3-0 στο πρώτο ματς ήταν πολύ βαριά. Ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε 2-0 με τον Μαγκλίτσα (7΄) και τον Μπλουμ (23΄) νωρίς στο ματς, αλλά οι Σουηδοί κρατήθηκαν όρθιοι και σκόραραν με τον Ελίας Άντερσον στο 68΄. Στο 74΄ ο Μαρκίνιος έγραψε το 3-1 αναπτερώνοντας τις ελπίδες των γηπεδούχων που τελικά δέχθηκαν κι ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις απ' τον Ασόρο.

Europa LeagueΑΠΟΕΛΜπενφίκαChampions LeagueΚαραμπάκΝτινάμο ΚιέβουΕρυθρός ΑστέραςΜακάμπιΒικτόρια Πλζενειδήσεις τώρα