Αθλητισμός|27.08.2022 22:00

Έμειναν στην ισοπαλία ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία - Σοκ με σοβαρό τραυματισμό του Κόντε για δεύτερη σερί σεζόν!

Newsroom

Στην ισοπαλία (1-1) έμειναν ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Λαμία στους Ζωσιμάδες για τη 2η αγωνιστική της Super League. Οι Γιαννιώτες πήραν προβάδισμα με τον Εραμούσπε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού αλλά η ομάδα της Φθιώτιδας ισοφάρισε με τον Νούνιες στις αρχές του β' ημιχρόνου. Κάπως έτσι οι δύο... ΠΑΣ, που είχαν χάσει στην πρεμιέρα, πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα αλλά δεν έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη.

Ωστόσο, το παιχνίδι σημάδεψε ο σοβαρός τραυματισμός του Πέδρο Κόντε, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει υποστεί και πάλι ρήξη χιαστού! Ο 34χρονος επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα, είχε πάθει κάτι αντίστοιχο στο ξεκίνημα και της περασμένης σεζόν (και πάλι σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής απέναντι στον Παναθηναϊκό) με αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν ολόκληρο το πρωτάθλημα. Μάλιστα αποχώρησε απ' το γήπεδο δακρυσμένος καθώς αντιλήφθηκε άμεσα την σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού είχε χρήση του VAR καθώς ο διαιτητής Τσακαλίδης καταλόγισε πέναλτι στο 2' θεωρώντας ότι ο Κορνέζος ανέτρεψε τον Παμλίδη εντός περιοχής. Στην επανεξέταση της φάσης όμως έκρινε ότι ο αμυντικός της Λαμίας ακούμπησε πρώτα την μπάλα και πήρε πίσω την απόφαση για πέναλτι.

Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να μην βρήκε... εύκολο γκολ από πέναλτι, αλλά έφτασε στην επίτευξη του 1-0 στο 13' με τον Εραμούσπε. Ο Σόρια εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Αργεντινός αμυντικός με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Η Λαμία προσπάθησε να ισοροπήσει το παιχνίδι και τελικά κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 58'. Ο Σιμόν επιχείρησε μια σέντρα απ' τα δεξιά και ο Νούνιες σκόραρε εντυπωσιακά με κεφαλιά ανάμεσα στους Εραμούσπε και Παντελάκη για το 1-1.

Όσο κι αν προσπάθησαν οι δυο ομάδες στη συνέχεια, δεν βρήκαν γκολ με αποτέλεσμα να μείνουν στον... άσο κερδίζοντας τον πρώτο τους εφετινό βαθμό στο πρωτάθλημα μετά τις ήττες που υπέστησαν στην πρεμιέρα απ' τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Πριόρ (52' Σούλης), Εραμούσπε, Κιάκος, Παντελάκης, Σόρια, Καραχάλιος, Ροσέρο, Μπιλμπάο (80' Τζίμας), Παμλίδης (80' Μορέιρα), Κόντε (70' Λώλης), Ριένστρα (70' Λιάσος)

Λαμία: Σαράνοφ, Κορνέζος, Αντέτζο, Σιμόν, Γκοράνοβ, Μπεχαράνο (87' Μπάμπης), Νούνιες (79' Τσούκαλος), Τσιλούλης, Ντε Βινσέντι (69' Τζανδάρης), Σλίβκα, Μανούσος (69' Γιακουμάκης)

SuperLeagueΛαμία ΠΑΕΠΑΣ Γιάννινα