Αθλητισμός|02.09.2022 22:40

Η ισοπαλία με την Κροατία στέλνει την Εθνική πόλο στο... εύκολο Ισραήλ αλλά και στη... δύσκολη Ισπανία!

Newsroom

Η Εθνική πόλο ανδρών έκανε μεγάλη εμφάνιση, τα έδωσε όλα απέναντι στην οικοδέσποινα Κροατία αλλά έμεινε στην ισοπαλία (5-5) στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που γίνεται στο Ζάγκρεμπ. Η Ελλάδα ήθελε μόνο νίκη λόγω της ισοπαλίας που είχε φέρει με τη Γαλλία (την οποία είχαν νικήσει οι Κροάτες) και ως εκ τούτου τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου και θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Κυριακής (4/9, 20.00) το Ισραήλ σε μια εύκολη διασταύρωση. Ωστόσο στη συνέχεια στην οχτάδα, η Ελλάδα -εφόσον προκριθεί- θα αναμετρηθεί με την πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία σε ένα ματς-πρόκληση.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κλειστό όπως καταδεικνύει και το φτωχό σκορ. H ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κατόρθωσε να πάει το ματς στον ρυθμό που ήθελε έχοντας και σε καταπληκτική μέρα τον γκολκίπερ Λιμαράκη, ωστόσο στα κρίσιμα σημεία δεν βρήκε το γκολ που θα της έδινε τη νίκη και θα την έφερνε στην πρώτη θέση του ομίλου.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 0-0, 1-3, 2-2

Ελλάδα: Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης

Κροατία: Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Μπούκιτς, Μπίλιακα, Ζούβελα 1, Μάρινιτς 1, Βρλιτς 1, Μπάσιτς, Χάρκοβ 1, Πόπαντιτς.

Βαθμολογία

  1. Κροατία 7
  2. Ελλάδα 5
  3. Γαλλία 4
  4. Μάλτα 0
Εθνική ΚροατίαςΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλοΕθνική ΠόλοΕθνική ομάδα