Αθλητισμός|15.09.2022 23:25

Παναθηναϊκός: Διπλή μεταγραφική προσθήκη με τον Γάλλο Τρουιγιέ και τον Αλβανό Τσοκάι

Newsroom

Στις... καθυστερήσεις των μεταγραφών ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε στα χαφ αποκτώντας δύο ποδοσφαιριστές. Οι Πράσινοι, σε αντίθεση με τον «αιώνιο» αντίπαλό τους Ολυμπιακό που προτίμησε μεταγραφές... αεροδρομίου με τους σούπερ σταρ Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες, κινήθηκαν για περιπτώσεις μάχιμων νεαρών παικτών με προοπτική εξέλιξης και προόδου. Ως εκ τούτου, στα πράσινα ντύθηκαν ο 21χρονος Γάλλος μέσος Αλεσίς Τρουιγιέ και ο 23χρονος Αλβανός χαφ Ένις Τσοκάι.

Αμφότεροι αποκτήθηκαν με αγορά απ' το Τριφύλλι και αναμένονται στην Αθήνα για να ενσωματωθούν με τη νέα τους ομάδα προκειμένου να αρχίσουν προπονήσεις και να προετοιμαστούν για το ντεμπούτο τους στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Το προφίλ των Τρουιγιέ και Τσοκάι

Ο Αλέξις Τρουιγιέ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2025, γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2000 στην πόλη Σεν Πριστ Αν Γιαρέζ της κεντρικής Γαλλίας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ακαδημία της Ρεν όπου και παρέμεινε έως τα 19 του χρόνια. Τον Ιανουάριο του 2020 τον απέκτησε η Νις, όπου αρχικά αγωνίζονταν στη δεύτερη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2020 κέρδισε θέση στην πρώτη ομάδα, πήρε συμμετοχές και μάλιστα αγωνίστηκε και σε δύο παιχνίδια των ομίλων του Europa League. Το καλοκαίρι του 2021 δόθηκε δανεικός στην Οσέρ με την οποία αγωνίστηκε στη δεύτερη κατηγορία Γαλλίας και κέρδισε την άνοδο στη Ligue 1, προτού επιστρέψει το καλοκαίρι του 2022 στη Νις. Είναι διεθνής με την Κ18 της Γαλλίας.

Ο Ένις Τσοκάι, ο οποίος υπέγραψε ως το 2026, γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1999 στην πόλη Κόπλικ της Αλβανίας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ακαδημία της Βλάζνια και στα 16 του πήγε στη Σκεντίγια. Εκεί τον ανακάλυψε η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και στα 19 του χρόνια μετακόμισε στην Κροατία. Έξι μήνες μετά δόθηκε δανεικός στην αλβανική Λάτσι και το καλοκαίρι του 2019 επέστρεψε -για να μείνει- στη Λοκομοτίβα. Στην τριετία που ακολούθησε αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της κροατικής ομάδας. Είναι εν ενεργεία διεθνής με την Αλβανία.

Παναθηναϊκόςμεταγραφές