Αθλητισμός|21.09.2022 09:45

Σε άλλο επίπεδο η προπόνηση της Εθνικής Ισπανίας: Οι παίκτες έχουν φορητό ηχείο κι ο Λουίς Ενρίκε δίνει οδηγίες με ασύρματο!

Newsroom

Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και με όπλο την τεχνολογία κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Η Εθνική Ισπανίας λάνσαρε έναν νέο πιο άμεσο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ προπονητή και ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων προκειμένου ο ομοσπονδιακός τεχνικός Λουίς Ενρίκε να έχει αμεσότητα στην επαφή με τους παίκτες του.

Οι εντολές του πλέον φτάνουν μεμιάς στον παίκτη που θέλει να καθοδηγήσει-συμβουλεύσει. Ούτε φωνές, ούτε... κλέφτικα σφυρίγματα, ούτε δικαιολογίες από πλευράς παικτών ότι δεν άκουσαν διότι βρίσκονταν μακριά. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο αθλητικό κέντρο των Φούριας Ρόχας, όπου ο Ενρίκε επικοινωνεί μέσω ασυρμάτου με τους ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια των προπονήσεων!

Τι ακριβώς συμβαίνει; Στο γιλέκο προπόνησης κάθε παίκτη είναι τοποθετημένο ένα μικρό φορητό ηχείο, ενώ την ίδια ώρα ο προπονητής της Ισπανίας κρατάει στα χέρια του ένα γουόκι-τόκι μέσω του οποίου δίνει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές! Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον κόουτς να μην διακόπτει την προπόνηση, ούτε και να φωνάζει για να τον ακούσει κάποιος παίκτης στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την προπόνηση πανοραμικά και σε μεγαλύτερη απόσταση προκειμένου να έχει καλύτερη οπτική των κινήσεων που κάνουν οι παίκτες.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο βίντεο που παρουσίασε η ισπανική Ομοσπονδία, ο 52χρονος προπονητής είναι ανεβασμένος πάνω σε μια σκαλωσιά και βλέπει από ψηλά όσα γίνονται στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του διπλού, δίνοντας από εκεί τις οδηγίες του.

ποδόσφαιροΛουίς ΕνρίκεΕθνική Ισπανίαςτεχνολογία