Αθλητισμός|22.09.2022 23:00

Παναθηναϊκός: Οριστικά στα πράσινα ο Ματέους Πονίτκα - Ανακοίνωσε την πώλησή του η Ρέτζιο Εμίλια

Newsroom

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Ματέους Πονίτκα, καθώς οι Πράσινοι τα βρήκαν με τη Ρέτζιο Εμίλια για την παραχώρηση του Πολωνού διεθνούς. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Πονίτκα στο Eurobasket κινητοποίησαν άμεσα τους Ντέγιαν Ράντονιτς και Αργύρη Πεδουλάκη διότι στο πρόσωπο του κορυφαίου Πολωνού παίκτη στη διοργάνωση που οδήγησε τη χώρα του στην τέταρτη θέση, είδαν μια εξαιρετική περίπτωση για τις θέσεις «2» και «3» και εν τέλει κατάφεραν να τον φέρουν στο ΟΑΚΑ.

O Παναθηναϊκός αφού πρώτα εξασφάλισε την συμφωνία με τον Πονίτκα από την Τετάρτη (21/9) στη συνέχεια άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρέτζιο Εμίλια, με την οποία ο πρώην άσος της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είχε υπογράψει τρίμηνο συμβόλαιο συνεργασίας.

Οι δύο πλευρές τελικά έφτασαν σε συμφωνία και τη μεταγραφή ανακοίνωση η ιταλική ομάδα. Πλέον ο παίκτης αναμένεται να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού. «Η Ρέτζιο Εμίλια ανακοινώνει ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την ελληνική ομάδα Παναθηναϊκό για την πώληση των αθλητικών δικαιωμάτων του αθλητή Ματέους Πονίτκα» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ο Πολωνός φόργουορντ πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις με την Πολωνία στο Eurobasket, έχοντας στα 9 παιχνίδια που αγωνίστηκε 13,4 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ, 1, 6 κλεψίματα και 42,2% στα σουτ εντός πεδιάς, κάνοντας τη διαφορά σε άμυνα και επίθεση για την χώρα του.

ΠαναθηναϊκόςBasket LeagueEuroleague