Αθλητισμός|23.09.2022 09:14

Οι Μπόστον Σέλτικς απέκλεισαν για έναν χρόνο τον προπονητή Ίμε Ουντόκα για σχέση με υπάλληλο της ομάδας - Κινδυνεύει και με απόλυση

Newsroom

Δεν χαρίστηκαν οι Μπόστον Σέλτικς στον προπονητή Ίμε Ουντόκα για την σχέση του με στέλεχος της ομάδας. Μολονότι πρόκειται για τον head coach, η διοίκηση των Σέλτικς τιμώρησε με αποκλεισμό μιας σεζόν (!) τον άνθρωπο που την περασμένη αγωνιστική περίοδο οδήγησε την ομάδα μέχρι τους τελικούς του NBA σε μια εξαιρετική χρονιά για τον οργανισμό.

Ωστόσο, στην ομάδα της Βοστώνης οι κανονισμοί είναι πάνω απ' όλους και απ' όλα όπως φαίνεται. Και στην προκειμένη περίπτωση απαγορεύουν ρητά τη σύναψη σχέσεων μεταξύ υπαλλήλων της ομάδας. Ο 45χρονος Ουντόκα, ο οποίος είναι παντρεμένος κι έχει παιδί με την ηθοποιό Νία Λονγκ, φημολογείται ότι είχε σχέση με μια 46χρονη υψηλόβαθμη υπάλληλο του συλλόγου και πρώην παίκτρια μπάσκετ, και πλέον το πληρώνει ακριβά το πάθος του καθώς όχι μόνο δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας για τη σεζόν 2022-23 αλλά κινδυνεύει να απολυθεί κιόλας καθώς η διοίκηση των Σέλτικς δεν έλαβε οριστική απόφαση για το μέλλον του.

Αποκάλυψη για απρεπή σχόλια

Φαίνεται όμως ότι υπάρχει κι άλλο παρασκήνιο πίσω απ' τη βαριά τιμωρία καθώς ο έμπειρος δημοσιογράφος σε θέματα ΝΒΑ, Σαμς Σαράνια, αποκάλυψε ότι η αιτία της ποινής δεν αφορά μόνο την παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού αλλά σχετίζεται και με τη συμπεριφορά του Ουντόκα. Για την ακρίβεια, το Athletic αποκαλύπτει ότι ο Ουντόκα προέβη σε απρεπή σχόλια προς τη συγκεκριμένη γυναίκα και από εκεί άρχισε η έρευνα του οργανισμού.

«Οι Μπόστον Σέλτικς, ανακοινώνουν την επιβολή τιμωρίας στον προπονητή, Ίμε Ουντόκα για ολόκληρη τη σεζόν 2022-2023, καθώς παραβίασε κανονισμούς της ομάδας. Η απόφαση για το μέλλον του στην ομάδα θα παρθεί σε άλλη ημερομηνία. Η τιμωρία του Ουντόκα έχει άμεση ισχύ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Σέλτικς. Την ομάδα θα καθοδηγεί ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Τζο Ματσούλα.

Ουντόκα: «Απολογούμαι...»

«Θέλω να απολογηθώ στους παίκτες, τους φιλάθλους σε όλο τον οργανισμό των Σέλτικς και την οικογένειά μου που τους απογοήτευσα» δήλωσε ο Ουντόκα στο ESPN και πρόσθεσε: «Λυπάμαι που έβαλα την ομάδα σε αυτή την δύσκολη θέση και δέχομαι την απόφασή της. Ως ένδειξη σεβασμού για όσους εμπλέκονται, δεν θα κάνω κάποιο άλλο σχόλιο».

Ο Ουντόκα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Σέλτικς το καλοκαίρι του 2021. Πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν με την ομάδα της Βοστώνης φτάνοντας μέχρι τους τελικούς του NBA. Απέκλεισε τους Μιλγουόκι Μπακς στους ημιτελικούς της Ανατολής και τους Μαϊάμι Χιτ στους τελικούς προτού ηττηθεί στο NBA Finals απ' τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με 4-2.

NBAΜπόστον Σέλτικς